A grillezett cukkini szuper választás ha egy könnyed, mégis egészséges fogásra vágynánk a melegebb napokon. A grillezésnek köszönhetően a zöldség friss és ropogós lesz, a fűszerekkel pedig pikánssá tehetjük az ízét.
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
20
percÖsszesen
40
percHozzávalók
2 darab cukkini
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál citromlé
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított bazsalikom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsünk elő egy grillsütőt közepes hőfokon.
- A cukkiniket mossuk meg alaposan, majd vágjuk őket hosszában vékony szeletekre.
- Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, citromlevet, apróra vágott fokhagymát, oregánót, bazsalikomot, sót és borsot.
- Kenjük be a cukkini szeleteket a fűszeres olajjal, és hagyjuk állni 10 percig, hogy jól beszívja a fűszeres szószt.
- A meleg grillrácsot kenjük meg kevés olívaolajjal, majd helyezzük rá a cukkini szeleteket.
- Grillezzük a cukkiniket 3-4 percig mindkét oldalukon, vagy amíg enyhén megbarnulnak és roppanósak lesznek.
- Vegyük le a cukkini szeleteket a grillrácsról, és tálaljuk azonnal. Jó étvágyat kívánunk!
Megjegyzések
- Tipp: Köretként húsok mellé ajánlott, vagy akár önállóan salátával, frissen facsart citromlével.
Fotó: canva.com