A gesztenyével töltött pulykamell a hétköznapokban is egy különleges fogás lehet, de az ünnepi asztalon is szuperül mutat. A szaftos, ízletes hús és a puha gesztenye tökéletes párosítás.
Gesztenyével töltött pulykamell
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
1
óraÖsszesen
1
óra20
percHozzávalók
4 szelet pulykamell
200 gramm főtt gesztenye
1 darab vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
1 evőkanál friss petrezselyem
2 evőkanál olaj a sütéshez
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Először készítsük elő a tölteléket. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pirítsuk aranyszínűre.
- Keverjük hozzá a durvára tört gesztenyét és a friss petrezselymet. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Keverjük jól össze, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
- Vágjunk egy zsebet a pulykamell szeletekbe, hogy töltelék férjen bele. Vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen a húst, csak oldalról nyissuk meg.
- Töltsük meg a zsebeket a gesztenyés töltelékkel. Zárjuk össze a húst, hogy a töltelék ne essen ki.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat közepes lángon. Süssük meg a pulykamell szeleteket mindkét oldalukon aranyszínűre.
- Helyezzük át a sütőbe a serpenyőt, és süssük további 15-20 percig, amíg a pulykahús átsül és puha lesz.
- Tálaljuk azonnal, forrón. Mellé kínálhatunk pirított zöldséget, burgonyát vagy rizst. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com