Gesztenyével töltött pulykamell

Fűszeres gesztenyével töltött pulykamell

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

A gesztenyével töltött pulykamell a hétköznapokban is egy különleges fogás lehet, de az ünnepi asztalon is szuperül mutat. A szaftos, ízletes hús és a puha gesztenye tökéletes párosítás.

Gesztenyével töltött pulykamell

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 4 szelet pulykamell

  • 200 gramm főtt gesztenye

  • 1 darab vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál vaj

  • 1 evőkanál friss petrezselyem

  • 2 evőkanál olaj a sütéshez

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Először készítsük elő a tölteléket. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pirítsuk aranyszínűre.
  • Keverjük hozzá a durvára tört gesztenyét és a friss petrezselymet. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Keverjük jól össze, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  • Vágjunk egy zsebet a pulykamell szeletekbe, hogy töltelék férjen bele. Vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen a húst, csak oldalról nyissuk meg.
  • Töltsük meg a zsebeket a gesztenyés töltelékkel. Zárjuk össze a húst, hogy a töltelék ne essen ki.
  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat közepes lángon. Süssük meg a pulykamell szeleteket mindkét oldalukon aranyszínűre.
  • Helyezzük át a sütőbe a serpenyőt, és süssük további 15-20 percig, amíg a pulykahús átsül és puha lesz.
  • Tálaljuk azonnal, forrón. Mellé kínálhatunk pirított zöldséget, burgonyát vagy rizst. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com