Csicseriborsós curry

Fűszeres, csicseriborsós curry

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A csicseriborsós curry egy gazdag és ízletes indiai eredetű étel, melyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. Ez a fűszeres és aromás fogás ideális választás lehet vegetáriánusok vagy vegánok számára, hiszen a csicseriborsó mellett számos zöldség és fűszer kerül felhasználásra, hogy egy tápláló és egészséges ételt készítsünk.

Csicseriborsós curry

Csicseriborsós curry

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál friss gyömbér

  • 1 evőkanál currypor

  • 0,5 teáskanál őrölt kurkuma

  • 0,5 teáskanál őrölt kömény

  • 0,5 teáskanál őrölt koriander

  • 400 gramm darabolt paradicsomkonzerv

  • 400 gramm csicseriborsó

  • 120 ml kókusztej

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy közepes lábasban melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre, kb. 5 percig.
  • Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd pirítsuk még 1-2 percig, amíg illatossá válik.
  • Keverjük hozzá a curryport, kurkumát, köményt, koriandert és csípős paprikát (ha használunk), majd pirítsuk további 1 percig, hogy kiengedjék az ízeket.
  • Öntsük hozzá a darabolt paradicsomot és a lecsepegtetett csicseriborsót. Keverjük össze, majd hagyjuk forralni. Csökkentsük a hőt, és főzzük lassú tűzön 15-20 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
  • Öntsük hozzá a kókusztejet, és főzzük további 5 percig. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  • Tálaláskor szórjuk meg friss korianderrel vagy petrezselyemmel, és kínáljuk rizzsel vagy naan kenyérrel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com