Frittata

Zöldséges frittata

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: közepes

A frittata egy sokoldalú olasz omlett, amely számos hozzávalóval készülhet, így tökéletes választás a maradékok felhasználására. Ez a változat zöldségekkel és sajttal készül, így egy könnyű, mégis tápláló étel, amely bármelyik napszakban tökéletes választás lehet.

Frittata

Frittata

0.0 0 szavazat
Fogás: reggeliKonyha: olaszNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 8 darab tojás

  • 60 ml tej

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 darab cukkini

  • 1 darab piros paprika

  • friss spenót levelek

  • cheddar sajt

Elkészítés

  • Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat a tejjel, sóval és borssal. Tegyük félre.
  • Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, és pároljuk 2-3 percig, amíg megpuhulnak. Ezután adjuk hozzá a cukkinit és a piros paprikát, és főzzük 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Keverjük hozzá a spenótot, és főzzük körülbelül 1-2 percig.
  • Öntsük a tojáskeveréket a serpenyőbe a zöldségekre, szórjuk meg a reszelt sajttal, és keverjük össze óvatosan. Főzzük 4-5 percig, amíg az alja meg nem szilárdul, de a teteje még kissé folyós.
  • Helyezzük a serpenyőt a sütőbe, és süssük 3-5 percig, amíg a frittata teteje meg nem szilárdul és aranybarna nem lesz.
  • Vegyük ki a sütőből, hagyjuk néhány percig hűlni, majd szórjuk meg friss petrezselyemmel (ez opcionális). Vágjuk szeletekre, és tálaljuk melegen vagy szobahőmérsékleten. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com