Frankfurti leves

A hagyományos frankfurti leves receptje

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: közepes

A frankfurti leves egyik hozzávalójáról, a frankfurti virsliről kapta a nevét. A levesek közül talán az egyik leggyorsabban elkészülő fajta. Mivel tele van zöldséggel, remek választás, ha kiegyensúlyozottan, egészségesen akarunk táplálkozni. A jó frankfurti leves titka a virsli minősége, csak kiváló alapanyagokból érdemes megfőzni.

Frankfurti leves

0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: csehNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 1 fej 1 vöröshagyma

  • 1 evőkanál 1 sertészsír

  • 1 gerezd 1 fokhagyma

  • 3 db 3 krumpli

  • ½ db ½ kelkáposzta

  • 1 pár 1 frankfurti virsli

  • só (ízlés szerint)

  • bors (ízlés szerint)

  • 1 evőkanál 1 pirospaprika

  • 1,5 liter 1,5 víz

  • Habaráshoz:
  • 1 evőkanál 1 liszt

  • 100 g 100 tejföl

Elkészítés

  • A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A krumplit szintén meghámozzuk, felkockázzuk, valamint előkészítjük a kelkáposztát, azaz csíkokra vágjuk.
  • A zsírt serpenyőbe tesszük, felhevítjük, majd rátesszük a hagymát. Néhány kevergetés után mehet rá a paprika, aztán a krumpli. Egy percig kevergetjük, aztán felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.
  • Néhány perccel később hozzáadjuk a fokhagymát, amit belenyomunk, majd a felcsíkozott káposztát, ízesítjük a levest sóval és borssal, majd lefedve fél órát főzzük.
  • Felkarikázzuk a virslit, s hozzáadjuk, amikor a zöldségek már megpuhultak. További öt percig főzzük.
  • Eközben habarást készítünk, a lisztet elkeverjük a tejföllel, valamint merünk bele egy kevés levest. Miután elkevertük, visszaöntjük a levesbe. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com