Franciasaláta

Krémes franciasaláta

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: könnyű

A franciasaláta egy könnyű és frissítő salátafajta, melyet gyakran szolgálnak fel előételként vagy köretként. Eredetileg francia konyhából származik, de számos változata létezik világszerte. Ez a recept egy egyszerű, mégis ízletes változatot kínál, melyben a friss zöldségek és a krémes öntet harmonikusan egyesülnek, hogy kellemes ízélményt nyújtsanak.

Franciasaláta

Franciasaláta

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

20

perc
Pihentetési idő

30

perc
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 4 darab burgonya

  • 2 darab répa

  • 200 gramm zöldborsó

  • 3 darab tojás

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3 evőkanál majonéz

  • 2 evőkanál tejföl

  • 1 teáskanál dijoni mustár

  • 1 evőkanál friss citromlé

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A répákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A zöldborsót megmossuk, és ha friss, röviden blansírozzuk.
  • A kemény tojásokat főzzük meg keményre, majd hűtsük le hideg víz alatt, hámozzuk meg, és vágjuk kisebb darabokra.
  • A vöröshagymát apróra vágjuk.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a burgonyát, a répát, a zöldborsót, a keménytojást és a vöröshagymát.
  • Egy kis tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt, a dijoni mustárt és a friss citromlevet. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • Az öntetet öntsük a zöldségekre, majd óvatosan keverjük össze, hogy minden egyenletesen be legyen vonva az öntettel.
  • Tegyük a franciasalátát a hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Tálaláskor díszítsük friss petrezselyemmel vagy snidlinggel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com