Francia pirítós

Klasszikus francia pirítós

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A francia pirítós, más néven “pain perdu”, egy igazi klasszikus reggeli és brunch étel, amely egyszerre édes és laktató. Ez a recept tökéletes egy kényelmes hétvégi reggelihez.

Francia pirítós

Francia pirítós

0.0 0 szavazat
Fogás: reggeliKonyha: franciaNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 8 szelet kenyér

  • 4 darab tojás

  • 240 ml tej

  • 2 teáskanál vanília kivonat

  • 1 teáskanál őrölt fahéj

  • 4 evőkanál cukor

  • vaj a sütéshez

  • porcukor, méz vagy szirup

Elkészítés

  • Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat, tejet, vanília kivonatot, őrölt fahéjat és cukrot, amíg sima nem lesz a keverék.
  • Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt közepes lángon, és olvasszunk benne egy kis vajat vagy tegyünk bele növényi olajat.
  • Mártsuk be a kenyérszeleteket egyesével a tojásos keverékbe, ügyelve arra, hogy mindkét oldaluk jól átitatódjon, de ne ázzanak el teljesen.
  • Helyezzük a beáztatott kenyérszeleteket a forró serpenyőbe, és süssük őket aranybarnára mindkét oldalukon, körülbelül 2-3 percig oldalanként.
  • Amint minden szelet kész, tálaljuk őket melegen, szórjuk meg porcukorral, és kínáljuk mézzel, juharsziruppal vagy akár friss gyümölcsökkel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com