A francia pirítós, más néven “pain perdu”, egy igazi klasszikus reggeli és brunch étel, amely egyszerre édes és laktató. Ez a recept tökéletes egy kényelmes hétvégi reggelihez.
Francia pirítós
Fogás: reggeliKonyha: franciaNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
20
percÖsszesen
30
percHozzávalók
8 szelet kenyér
4 darab tojás
240 ml tej
2 teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál őrölt fahéj
4 evőkanál cukor
vaj a sütéshez
porcukor, méz vagy szirup
Elkészítés
- Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat, tejet, vanília kivonatot, őrölt fahéjat és cukrot, amíg sima nem lesz a keverék.
- Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt közepes lángon, és olvasszunk benne egy kis vajat vagy tegyünk bele növényi olajat.
- Mártsuk be a kenyérszeleteket egyesével a tojásos keverékbe, ügyelve arra, hogy mindkét oldaluk jól átitatódjon, de ne ázzanak el teljesen.
- Helyezzük a beáztatott kenyérszeleteket a forró serpenyőbe, és süssük őket aranybarnára mindkét oldalukon, körülbelül 2-3 percig oldalanként.
- Amint minden szelet kész, tálaljuk őket melegen, szórjuk meg porcukorral, és kínáljuk mézzel, juharsziruppal vagy akár friss gyümölcsökkel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com