Tejszínes pulykamell

Fokhagymás tejszínes pulykamell

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A tejszínes pulykamell egy különleges, krémes főétel. A húst tejszínes szósz vonja be, amely tökéletes választás lehet egy elegánsabb vacsorára vagy ünnepi alkalomra is. 

Fokhagymás tejszínes pulykamell

Fokhagymás tejszínes pulykamell

5.0 3 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 4 darab pulykamell filé

  • 2 evőkanál vaj

  • 1 darab hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 bögre csirkehúsleves

  • 1 bögre tejszín

  • 1 evőkanál liszt

  • 1 teáskanál friss kakukkfű

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük elő a serpenyőt közepes lángon. Adjuk hozzá a vajat, és olvasszuk fel.
  • Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsuk meg, amíg aranybarna lesz. Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk tovább 1-2 percig.
  • A serpenyőbe tegyük a pulykamell filéket, és süssük mindkét oldalukat aranybarnára. Vegyük ki a húst a serpenyőből, és tegyük félre.
  • Keverjük össze a lisztet a serpenyőben lévő hagymás keverékkel, hogy egy kis rántást képezzen. Lassan öntsük hozzá a csirkehúslevest, és keverjük simára a szószt.
  • Adjuk hozzá a tejszínt és a kakukkfüvet, majd főzzük 5 percig, vagy amíg a szósz kissé besűrűsödik.
  • Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
  • Tegyük vissza a serpenyőbe a sült pulykamellet a tejszínes szósszal, és főzzük további 5-10 percig, vagy amíg a hús teljesen átsül és a szósz jól összeolvad vele.
  • Tálaljuk a tejszínes pulykamellet friss zöldségekkel vagy tetszőleges körettel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com