A tejszínes pulykamell egy különleges, krémes főétel. A húst tejszínes szósz vonja be, amely tökéletes választás lehet egy elegánsabb vacsorára vagy ünnepi alkalomra is.

Fokhagymás tejszínes pulykamell
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
4 darab pulykamell filé
2 evőkanál vaj
1 darab hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 bögre csirkehúsleves
1 bögre tejszín
1 evőkanál liszt
1 teáskanál friss kakukkfű
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a serpenyőt közepes lángon. Adjuk hozzá a vajat, és olvasszuk fel.
- Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsuk meg, amíg aranybarna lesz. Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk tovább 1-2 percig.
- A serpenyőbe tegyük a pulykamell filéket, és süssük mindkét oldalukat aranybarnára. Vegyük ki a húst a serpenyőből, és tegyük félre.
- Keverjük össze a lisztet a serpenyőben lévő hagymás keverékkel, hogy egy kis rántást képezzen. Lassan öntsük hozzá a csirkehúslevest, és keverjük simára a szószt.
- Adjuk hozzá a tejszínt és a kakukkfüvet, majd főzzük 5 percig, vagy amíg a szósz kissé besűrűsödik.
- Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
- Tegyük vissza a serpenyőbe a sült pulykamellet a tejszínes szósszal, és főzzük további 5-10 percig, vagy amíg a hús teljesen átsül és a szósz jól összeolvad vele.
- Tálaljuk a tejszínes pulykamellet friss zöldségekkel vagy tetszőleges körettel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com