A fokhagymás sült csirkeszárny fűszeres és nagyon ropogós, belül a hús mégis omlós marad. Gyorsan összedobható legyen szó akár ebédről, vagy vacsoráról. Burgonyával, friss salátával tálalva az igazi.
Fokhagymás sült csirkeszárny
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
1
óraÖsszesen
1
óra20
percHozzávalók
1 kilogramm csirkeszárny
8 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál őrölt paprika
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál só
0,5 teáskanál frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (gázsütő esetén 6-os fokozat).
- A csirkeszárnyakat mossuk meg, majd szárítsuk meg alaposan papírtörlővel.
- Egy nagy tálban keverjük össze az aprított fokhagymát, olívaolajat, őrölt paprikát, szárított oregánót, sót és fekete borsot.
- Adjuk hozzá a csirkeszárnyakat a fokhagymás marinádba, és alaposan keverjük össze, hogy minden szárnyat bevonjon a fűszeres keverék.
- Hagyjuk pihenni a marinádban legalább 30 percig, vagy akár egész éjszakára a hűtőszekrényben.
- Helyezzük a csirkeszárnyakat sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsire, úgy hogy ne érjenek egymáshoz.
- Süssük a csirkeszárnyakat a előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, vagy amíg a bőrük szép aranybarna és ropogós lesz.
- Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel, és kínáljuk a fokhagymás sült csirkeszárnyakat friss salátával vagy burgonyával. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com