Fokhagymás sült csirkeszárny

Ropogós fokhagymás sült csirkeszárny

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

A fokhagymás sült csirkeszárny fűszeres és nagyon ropogós, belül a hús mégis omlós marad. Gyorsan összedobható legyen szó akár ebédről, vagy vacsoráról. Burgonyával, friss salátával tálalva az igazi.

Fokhagymás sült csirkeszárny

Fokhagymás sült csirkeszárny

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm csirkeszárny

  • 8 gerezd fokhagyma

  • 3 evőkanál olívaolaj

  • 1 teáskanál őrölt paprika

  • 1 teáskanál szárított oregánó

  • 1 teáskanál

  • 0,5 teáskanál frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (gázsütő esetén 6-os fokozat).
  • A csirkeszárnyakat mossuk meg, majd szárítsuk meg alaposan papírtörlővel.
  • Egy nagy tálban keverjük össze az aprított fokhagymát, olívaolajat, őrölt paprikát, szárított oregánót, sót és fekete borsot.
  • Adjuk hozzá a csirkeszárnyakat a fokhagymás marinádba, és alaposan keverjük össze, hogy minden szárnyat bevonjon a fűszeres keverék.
  • Hagyjuk pihenni a marinádban legalább 30 percig, vagy akár egész éjszakára a hűtőszekrényben.
  • Helyezzük a csirkeszárnyakat sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsire, úgy hogy ne érjenek egymáshoz.
  • Süssük a csirkeszárnyakat a előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, vagy amíg a bőrük szép aranybarna és ropogós lesz.
  • Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel, és kínáljuk a fokhagymás sült csirkeszárnyakat friss salátával vagy burgonyával. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com