Fokhagymás csirkemell serpenyőben

Omlós fokhagymás csirkemell serpenyőben

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A csirkemell azért lehet remek választás mert nagyon sok mindennel variálható és rövid időn belül, nagyon finom fogást tehetünk az asztalra. A fokhagymás csirkét éppen ezért mindenképpen érdemes kipróbálni, hiszen a fokhagyma íze nagyon jól kiegészíti ezt a húst.

Fokhagymás csirkemell serpenyőben

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál oregánó

  • 1 kávéskanál pirospaprika

  • 1 teáskanál

  • 1 teáskanál bazsalikom

  • 4 dkg vaj

  • 1,5 dl alaplé

  • olaj

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A csirkemellet mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel kockákra és ízesítsük a fűszerekkel: az oregánóval, a pirospaprikával, a sóval, a bazsalikommal és a borssal.
  • Egy serpenyőben melegítsünk olajat, majd ha forró az olaj tegyük bele a csirkemelleket és minden oldalát jól süssük meg.
  • Ha elkészültek a húsok, vegyük ki őket.
  • A serpenyőbe öntsük az alaplét, majd ha felforrt vágjuk bele a vajat és amint felolvadt, nyomjuk rá a fokhagymát.
  • Ha a szósz kész lett, a csirkemelleket forgassuk meg benne, és tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com