Fish and chips

Ropogós fish and chips

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A fish and chips egy ikonikus brit étel, amely a világ számos részén népszerű. Ez a fogás tökéletes választás egy gyors és ízletes hétvégi ebédhez vagy vacsorához, amely ötvözi a ropogósra sült halat és a puha, mégis ropogós sült krumplit.

Fish and chips

Fish and chips

1.0 1 szavazat
Fogás: főételKonyha: britNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 4 darab tengeri halfilé

  • 900 gramm burgonya

  • 120 gramm finomliszt

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 200 ml szénsavas víz

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  • A burgonyát meghámozva vágjuk hasábokra, majd mossuk le hideg vízben, és töröljük szárazra. Egy nagy serpenyőben vagy mélyebb sütőben hevítsünk olajat, és süssük a krumplikat aranybarnára és ropogósra. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe. Amikor kész, helyezzük őket papírtörlőre, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj, és sózzuk meg őket.
  • A halakat sózzuk, borsozzuk meg, majd tegyük félre. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, egy csipet sót, majd adjuk hozzá a szénsavas vizet, amíg sima, sűrű palacsintatészta-szerű masszát nem kapunk.
  • Hevítsünk olajat egy mély serpenyőben. Mártsuk a halfiléket egyenként a tésztába, hogy teljesen bevonja őket, majd óvatosan helyezzük őket az olajba. Süssük őket 6-7 percig, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz a külső, miközben a hal belseje puha és omlós marad.
  • Amikor a halak kész vannak, helyezzük őket is papírtörlőre, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
  • Tálaljuk a sült halat a sült krumplival együtt, mellé pedig adhatunk egy szelet citromot és tálalhatunk mellé tartármártást vagy ecetes tormát az autentikus ízélményért. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com