Falafel

Házi falafel

Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: közepes

A falafel egy népszerű közel-keleti étel, amelyet főként csicseriborsóból és fűszerekből készül. Ez a vegetáriánus fogás nemcsak ízletes, hanem tápláló is, tökéletes választás lehet ebédre vagy vacsorára. akár önálló ételként, akár pitában tálalva.

Falafel

Falafel

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: közel-keletiNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

2

óra 
Elkészítés

30

perc
Összesen

2

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • 250 gramm száraz csicseriborsó

  • 1 fej hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 csokor petrezselyem

  • 1 teáskanál őrölt római kömény

  • 1 teáskanál őrölt koriander

  • 1/4 teáskanál cayenne bors

  • 0,5 teáskanál

  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna

  • 1 evőkanál citromlé

  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  • Áztassuk a csicseriborsót legalább 8 órán át, vagy egy éjszakán át. Ezután öblítsük le és csepegtessük le.
  • Egy konyhai robotgépben daráljuk össze a csicseriborsót a hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel, köménnyel, korianderrel, cayenne borssal, sóval, szódabikarbónával és citromlével, amíg egyenletes, de darabos masszát kapunk.
  • Formázzunk a masszából kis golyókat vagy lapos korongokat.
  • Egy mély serpenyőben hevítsünk olajat, és süsük a falafel golyókat aranybarnára mindkét oldalukon, körülbelül 3-4 percig.
  • Tálaljuk frissen, például pitában, friss zöldségekkel és tahini szósszal.

Megjegyzések

  • Tipp: A falafelt tálalhatjuk salátával, joghurtos vagy tahinis alapú mártogatóssal, és friss zöldségekkel is.

Fotó: canva.com