Fahéjas keksz

Omlós fahéjas keksz

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A fahéjas keksz egy igazi klasszikus, amely minden korosztály számára kedvelt csemege. Könnyen elkészíthető, és a fahéj illata kellemesen átjárja a konyhát sütés közben. Tökéletes választás teázáshoz vagy kávézáshoz, de akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Fahéjas keksz

Fahéjas keksz

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

30

keksz
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

10

perc
Hűtési idő

30

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 250 gramm liszt

  • 125 gramm vaj

  • 100 gramm cukor

  • 1 darab tojás

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 2 teáskanál őrölt fahéj

  • 1 csipet só

Elkészítés

  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót.
  • Egy másik tálban habosítsuk fel a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást, és keverjük simára.
  • Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, és gyúrjuk össze, amíg homogén tésztát nem kapunk.
  • A tésztát tegyük hűtőbe legalább 30 percre.
  • A hűtőből kivéve nyújtsuk ki a tésztát kb. 5 mm vastagságúra, és szaggassunk belőle kekszeket.
  • A kekszeket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 8-10 percig, amíg aranybarna nem lesz a széle.
  • Hagyjuk a kekszeket a tepsiben hűlni néhány percig, majd helyezzük rácsra teljesen kihűlni. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral vagy fahéjas cukorral. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com