Churros

Fahéjas churros

Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: könnyű

Churros, vagyis a spanyol fánk. Nagyon sokan találkozhattunk már ezzel a fahéjas-cukros édességgel, amit igazán könnyű otthon is előállítani!  Akár a családnak desszertre, akár vendégváró nassolnivalóként is szuperül megállja a helyét!

Churros

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: spanyolNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

15

perc
Összesen

35

perc

Hozzávalók

  • Tésztához:
  • 150 gramm liszt

  • 2 darab tojás

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 csipet

  • 2,5 dl víz

  • A bevonathoz:
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj

  • 100 gramm cukor

Elkészítés

  • A vajat megolvasztjuk egy lábosban és hozzáadjuk a cukrot, a vizet, a lisztet, a vaníliás cukrot és a sót.
  • Pici lángon folyamatosan kevergetve főzzük, ameddig nem kapunk egy egységes, sima masszát (akkor jó, ha leválik a lábos falától).
  • Vegyük le a tűzről és üssük bele a 2 darab tojást majd keverjük el alaposan.
  • Ha kész a masszánk, töltsük bele egy nyomózsákba és ennek a segítségével nyomjunk kb. 10 cm-es formákat (csillagcsöves fejjel) forró, bő olajban és addig sütjük, ameddig minden oldala aranybarna lesz.
  • Ha elkészültek, csepegtessük le és ameddig még forró, addig forgassuk meg a cukros fahéjas keverékbe. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: Tálalhatjuk nutellával vagy csokoládé, vanília pudinggal is. Ránk van bízva!

Fotó: canva.com