Almás piskóta

Fahéjas almás piskóta

Elkészítési idő: 1 óra 5 perc Nehézség: könnyű

Az almás piskóta tökéletes választás ha egy könnyed, gyümölcsös édességre vágynánk. A sütemény friss almaszeletekkel van töltve, amit körülölel a puha piskóta.

Fahéjas almás piskóta

Fahéjas almás piskóta

5.0 1 szavazat
Fogás: desszertKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

8

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

1

óra 

5

perc

Hozzávalók

  • 4 darab alma

  • 200 gramm liszt

  • 150 gramm cukor

  • 100 ml olaj

  • 100 ml tej

  • 4 darab tojás

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • fahéj és porcukor a díszítéshez

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és készítsünk elő egy kerek tortaformát, amit kikenhetünk vajjal vagy sütőspray-vel.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sütőport. Adjuk hozzá az olajat, a tejet és a vanília kivonatot. Keverjük össze alaposan.
  • Egy másik tálban válasszuk szét a tojásokat. Adjuk a sárgáját a lisztes keverékhez, majd keverjük össze. A fehérjéket verjük fel kemény habbá, majd óvatosan forgassuk hozzá a tésztához.
  • Öntsük a tésztát a tortaformába, majd helyezzük rá az almaszeleteket úgy, hogy szépen el legyenek osztva a tészta tetején, bele is nyomkodhatunk párat a tésztába.
  • Süssük a piskótát előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, vagy amíg aranybarna lesz a teteje.
  • Miután megsült, hagyjuk kihűlni a piskótát, majd szórjuk meg fahéjjal és porcukorral a tetejét.
  • Vágjuk szeletekre, és kínáljuk melegen vagy hidegen. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com