Az almás piskóta tökéletes választás ha egy könnyed, gyümölcsös édességre vágynánk. A sütemény friss almaszeletekkel van töltve, amit körülölel a puha piskóta.
Fahéjas almás piskóta
Fogás: desszertKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag
8
adagElőkészítés
20
percElkészítés
45
percÖsszesen
1
óra5
percHozzávalók
4 darab alma
200 gramm liszt
150 gramm cukor
100 ml olaj
100 ml tej
4 darab tojás
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília kivonat
fahéj és porcukor a díszítéshez
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és készítsünk elő egy kerek tortaformát, amit kikenhetünk vajjal vagy sütőspray-vel.
- Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sütőport. Adjuk hozzá az olajat, a tejet és a vanília kivonatot. Keverjük össze alaposan.
- Egy másik tálban válasszuk szét a tojásokat. Adjuk a sárgáját a lisztes keverékhez, majd keverjük össze. A fehérjéket verjük fel kemény habbá, majd óvatosan forgassuk hozzá a tésztához.
- Öntsük a tésztát a tortaformába, majd helyezzük rá az almaszeleteket úgy, hogy szépen el legyenek osztva a tészta tetején, bele is nyomkodhatunk párat a tésztába.
- Süssük a piskótát előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, vagy amíg aranybarna lesz a teteje.
- Miután megsült, hagyjuk kihűlni a piskótát, majd szórjuk meg fahéjjal és porcukorral a tetejét.
- Vágjuk szeletekre, és kínáljuk melegen vagy hidegen. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com