Eszterházy csirketokány

Sajtos eszterházy csirketokány

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: közepes

Ha kedveljük a húsos, szaftos ételeket, az eszterházy csirketokány receptjét nekünk találták ki. Nem nehéz beszerezni a hozzávalókat, és egy új, különleges fogást tehetünk az asztalra.

Eszterházy csirketokány

5 1 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

25

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

15

perc

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé

  • 300 gramm tejföl

  • 3 evőkanál mustár

  • 1 darab fehérrépa

  • 4 darab sárgarépa

  • 1 darab citrom héja

  • 2 fej vöröshagyma

  • 4 darab babérlevél

  • 1 szál petrezselyem

  • 1 evőkanál cukor

  • 1 evőkanál liszt

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A csirkemellet alaposan megmossuk, majd csíkokra vágjuk. Kevés olajon megpároljuk
  • A zöldségeket megtisztítjuk, és tetszőleges méretűre vágjuk.
  • A hagymát a megmaradt olajon megpirítjuk, majd ehhez tesszük hozzá a babérleveleket és felöntjük 2 dl vízzel. Forraljuk.
  • Erre öntjük a kész húsokat, fűszerezzük. Belenyomjuk a mustárt és ráreszeljük a citrom héját. Hozzáadjuk a megpucolt és felvágott sárgarépát és fehérrépát.
  • Ha már nagyjából elkészült, a babérleveleket eltávolítjuk. Liszttel és a tejföllel behabarjuk. Még egyszer felforraljuk az egészet, és tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com