Ha kedveljük a húsos, szaftos ételeket, az eszterházy csirketokány receptjét nekünk találták ki. Nem nehéz beszerezni a hozzávalókat, és egy új, különleges fogást tehetünk az asztalra.
Adag
4
adagElőkészítés
25
percElkészítés
50
percÖsszesen
1
óra15
percHozzávalók
1 kg csirkemellfilé
300 gramm tejföl
3 evőkanál mustár
1 darab fehérrépa
4 darab sárgarépa
1 darab citrom héja
2 fej vöröshagyma
4 darab babérlevél
1 szál petrezselyem
1 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemellet alaposan megmossuk, majd csíkokra vágjuk. Kevés olajon megpároljuk
- A zöldségeket megtisztítjuk, és tetszőleges méretűre vágjuk.
- A hagymát a megmaradt olajon megpirítjuk, majd ehhez tesszük hozzá a babérleveleket és felöntjük 2 dl vízzel. Forraljuk.
- Erre öntjük a kész húsokat, fűszerezzük. Belenyomjuk a mustárt és ráreszeljük a citrom héját. Hozzáadjuk a megpucolt és felvágott sárgarépát és fehérrépát.
- Ha már nagyjából elkészült, a babérleveleket eltávolítjuk. Liszttel és a tejföllel behabarjuk. Még egyszer felforraljuk az egészet, és tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com