Az erdei gyümölcsös túrótorta az egyik legjobb opció lehet, ha meleg napokon egy kis édesre vágynánk. Friss gyümölcsök és krémes túró kombinációja található ebben a desszertben. A gyümölcsöket variálhatjuk is.
Erdei gyümölcsös túrótorta
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
8
adagElőkészítés
30
percElkészítés
30
percHűtési idő
1
óraÖsszesen
2
óraHozzávalók
200 gramm leveles tészta
500 gramm túró
200 ml habtejszín
100 gramm porcukor
2 evőkanál vaníliás cukor
1 darab citrom reszelt héja
1 evőkanál frissen facsart citromlé
300 gramm erdei gyümölcs (pl. málna, eper, szeder, ribizli)
1 evőkanál zselatin (opcionális)
1 evőkanál víz (opcionális)
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- A leveles tésztát nyújtsuk ki, majd helyezzük egy tortaformába úgy, hogy a szélei is kilógjanak. Szurkáljuk meg villával.
- Süssük a tésztát előmelegített sütőben aranybarnára, majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
- Egy tálban keverjük össze a túrót, a habtejszínt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet, amíg egy krémes állagot kapunk.
- Ha szeretnénk, hogy a torta állaga szilárdabb legyen, feloldhatunk egy evőkanál zselatint egy evőkanál hideg vízben, majd a túrókrémhez adhatjuk.
- Öntsük a túrókrémet a kihűlt leveles tésztára, majd egyenletesen oszlassuk el.
- Tegyük a tortát hűtőbe legalább 1 órára, hogy megdermedjen és jól lehűljön.
- Tálalás előtt díszítsük az erdei gyümölcsökkel a torta tetejét.
- Szeleteljük fel és tálaljuk frissen. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com