Erdei gyümölcsös túrótorta

Egyszerű erdei gyümölcsös túrótorta

Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: közepes

Az erdei gyümölcsös túrótorta az egyik legjobb opció lehet, ha meleg napokon egy kis édesre vágynánk. Friss gyümölcsök és krémes túró kombinációja található ebben a desszertben. A gyümölcsöket variálhatjuk is.

Erdei gyümölcsös túrótorta

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

8

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

30

perc
Hűtési idő

1

óra 
Összesen

2

óra 

Hozzávalók

  • 200 gramm leveles tészta

  • 500 gramm túró

  • 200 ml habtejszín

  • 100 gramm porcukor

  • 2 evőkanál vaníliás cukor

  • 1 darab citrom reszelt héja

  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé

  • 300 gramm erdei gyümölcs (pl. málna, eper, szeder, ribizli)

  • 1 evőkanál zselatin (opcionális)

  • 1 evőkanál víz (opcionális)

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  • A leveles tésztát nyújtsuk ki, majd helyezzük egy tortaformába úgy, hogy a szélei is kilógjanak. Szurkáljuk meg villával.
  • Süssük a tésztát előmelegített sütőben aranybarnára, majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
  • Egy tálban keverjük össze a túrót, a habtejszínt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet, amíg egy krémes állagot kapunk.
  • Ha szeretnénk, hogy a torta állaga szilárdabb legyen, feloldhatunk egy evőkanál zselatint egy evőkanál hideg vízben, majd a túrókrémhez adhatjuk.
  • Öntsük a túrókrémet a kihűlt leveles tésztára, majd egyenletesen oszlassuk el.
  • Tegyük a tortát hűtőbe legalább 1 órára, hogy megdermedjen és jól lehűljön.
  • Tálalás előtt díszítsük az erdei gyümölcsökkel a torta tetejét.
  • Szeleteljük fel és tálaljuk frissen. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com