Ratatouille

Elegáns francia lecsó, azaz a ratatouille

Elkészítési idő: 1 óra 5 perc Nehézség: közepes

A ratatouille egy hagyományos francia zöldséges egytálétel, melynek alapját a friss zöldségek, mint a padlizsán, cukkini, paradicsom és paprika alkotják. Ez az egyszerű, ámde ízletes fogás ideális választás lehet a vegetáriánus ételek kedvelőinek, és remekül illeszkedik egy könnyű ebéd vagy vacsora részeként.

Ratatouille

Ratatouille

0.0 0 szavazat
Fogás: egytálételKonyha: franciaNehézség: közepes
Adag

6

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

5

perc

Hozzávalók

  • 2 darab padlizsán

  • 2 darab cukkini

  • 2 darab paprika (piros és sárga)

  • 4 darab paradicsom

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 teáskanál szárított kakukkfű

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Mossuk meg alaposan a zöldségeket. Vágjuk a padlizsánt, cukkinit, paprikát és paradicsomot kb. 1 cm vastagságú szeletekre.
  • Aprítsuk fel a vöröshagymát és zúzzuk össze a fokhagymát.
  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  • Egy nagy tepsiben vagy tűzálló tálon oszlassuk el a zöldségszeleteket rétegekben, váltakozva egymást. Szórjuk meg közben a hagymát és a fokhagymát.
  • Locsoljuk meg az olívaolajjal, majd fűszerezzük sóval, borssal és szárított kakukkfűvel.
  • Takarjuk le a tepsit alufóliával, majd tegyük be a sütőbe és süssük kb. 30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • Miután a zöldségek megpuhultak, vegyük le az alufóliát, és süssük még további 15-20 percig, hogy a tetejük szép aranybarnára süljön.
  • Ha elkészültek, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk picit hűlni.
  • Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
  • Tálaljuk melegen, esetleg friss baguette vagy főtt rizs mellé. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com