Túróval töltött csiga

Egyszerű túróval töltött csiga

Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: közepes

A túróval töltött csiga egy igazán finom és laktató desszert. A puha tészta és a gazdag túrótöltelék tökéletes kombinációja teszi ezt a süteményt ellenállhatatlanná. Legyen szó egy hétvégi reggeliről vagy egy délutáni teázásról, ez a túrós csiga mindenkit elvarázsol majd.

Túróval töltött csiga

Túróval töltött csiga

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

6

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

30

perc
Kelesztési idő

1

óra 
Összesen

2

óra 

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 500 gramm liszt

  • 250 ml tej

  • 50 gramm cukor

  • 1 csomag szárított élesztő

  • 1 darab tojás

  • 1 csipet

  • A túrótöltelékhez:
  • 500 gramm túró

  • 100 gramm porcukor

  • 1 darab tojás

  • 1 darab citrom reszelt héja

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 1 csipet

Elkészítés

  • A tésztához a tejet langyosítsuk meg, oldjuk fel benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk 10 percig állni. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, az olvasztott vajat és a tojást, majd adjuk hozzá az élesztős tejet. Gyúrjuk sima, rugalmas tésztává, majd takarjuk le, és hagyjuk meleg helyen duplájára kelni, körülbelül 1 órán át.
  • A túrótöltelékhez keverjük össze a túrót, a porcukrot, a tojást, a citrom reszelt héját, a vanília kivonatot és a csipet sót egy tálban, amíg sima és krémes nem lesz.
  • A megkelt tésztát nyújtsuk ki egy lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságú téglalappá. Kenjük meg egyenletesen a túrótöltelékkel, majd tekerjük fel a hosszabbik oldalától kezdve, mint egy tekercset. Vágjuk kb. 2 cm vastag szeletekre, és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • Hagyjuk a csigákat további 30 percig kelni a tepsiben, majd kenjük meg a tetejüket egy felvert tojással.
  • Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük aranybarnára, körülbelül 25-30 perc alatt. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com