Tejfölös krumpli leves

Egyszerű tejfölös krumplileves

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: könnyű

A tejfölös krumplileves egy egyszerű és tápláló étel, ami bármikor jól tud esni, így bármelyik fogásnak szuper választás. Mellé jól passzol a füstölt kolbász vagy a szalonna.

Tejfölös krumplileves

Tejfölös krumplileves

3 1 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

35

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 300 gramm krumpli

  • 1 teáskanál ételízesítő

  • 1 csok petrezselyem

  • 1 darab fehérrépa

  • 1 darab sárgarépa

  • 1 teáskanál paprikakrém

  • 2 teáskanál fűszerpaprika

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 darab zöldpaprika

  • 1 evőkanál finomliszt

  • 150 ml tejföl

  • 1 dkg zsír

  • bors

Elkészítés

  • A krumplikat meghámozzuk és felkockázzuk. A répát megmossuk és felvágjuk, majd a hagymát is felvágjuk.
  • A répát feltesszük körülbelül 2 liter vízben főni, és beletesszük a hagymát és a sót.
  • Ezután hozzáadjuk a zöldpaprikát és a krumplit és addig főzzük, ameddig megpuhulnak.
  • Amíg fő elkészítjük a rántást (zsíron megpirítjuk a lisztet, hozzákeverjük a paprikát és felöntjük 2 dl vízzel, majd alaposan elkeverjük) és ezt visszaöntjük a leveshez.
  • A levesbe keverjük a tejfölt, felforraljuk és lehet is tálalni. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com