A tejfölös krumplileves egy egyszerű és tápláló étel, ami bármikor jól tud esni, így bármelyik fogásnak szuper választás. Mellé jól passzol a füstölt kolbász vagy a szalonna.
Tejfölös krumplileves
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
35
percÖsszesen
50
percHozzávalók
300 gramm krumpli
1 teáskanál ételízesítő
1 csok petrezselyem
1 darab fehérrépa
1 darab sárgarépa
1 teáskanál paprikakrém
2 teáskanál fűszerpaprika
1 fej vöröshagyma
1 darab zöldpaprika
1 evőkanál finomliszt
150 ml tejföl
1 dkg zsír
só
bors
Elkészítés
- A krumplikat meghámozzuk és felkockázzuk. A répát megmossuk és felvágjuk, majd a hagymát is felvágjuk.
- A répát feltesszük körülbelül 2 liter vízben főni, és beletesszük a hagymát és a sót.
- Ezután hozzáadjuk a zöldpaprikát és a krumplit és addig főzzük, ameddig megpuhulnak.
- Amíg fő elkészítjük a rántást (zsíron megpirítjuk a lisztet, hozzákeverjük a paprikát és felöntjük 2 dl vízzel, majd alaposan elkeverjük) és ezt visszaöntjük a leveshez.
- A levesbe keverjük a tejfölt, felforraljuk és lehet is tálalni. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com