A pite egy nagyszerű desszert alapja, a megtöltésére pedig számtalan variáció létezik, így érdemes megtanulni, hogyan is készül az alap pite tészta.
Adag
10
adagElőkészítés
15
percElkészítés
25
percHűtési idő
30
percÖsszesen
1
óra10
percHozzávalók
250 gramm liszt
125 gramm hideg vaj
5 evőkanál víz
0,5 teáskanál só
Elkészítés
- Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót.
- Adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk össze a liszttel. Akkor jó, ha morzsát kapunk belőle.
- Adagoljuk hozzá a vizet, apránként és közben folyamatosan keverjük. Akkor jó, ha nem ragacsos.
- Ha összeállt a tészta, gyúrjuk össze még egyszer. Csomagoljuk be és tegyük a hűtőbe 30 percig.
- A pite tésztát most már bármilyen pite recepthez lehet használni. Töltsük meg kedvenc töltelékünkkel és mehet is a sütőbe egy pite formában. A sütési ideje változó, általában 25-30 perc. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com