Zsemle

Egyszerű házi vizes zsemle

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: könnyű

Nincs is jobb érzés annál, mint amikor reggel a finom, friss zsemle illata lengi körbe a konyhát! Elsőre talán nem gondolnánk, de az elkészítése nagyon egyszerű és könnyű!

Zsemle

0 0 szavazat
Fogás: pékáruKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

12

darab
Előkészítés

5

perc
Elkészítés

25

perc
Kelesztés

50

perc
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm 500 liszt

  • 7 gramm 7 szárított élesztő

  • 3 dl 3 langyos víz

  • 1 csipet 1 kristálycukor

  • 1 teáskanál 1 olaj

  • 1 teáskanál 1

Elkészítés

  • Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, és a közepébe öntjük az élesztőt, majd a langyos vizet és a cukrot. Nagyon alaposan összedolgozzuk.
  • Letakarva 20-25 percig kelesztjük.
  • Elosztjuk a tésztát és kis gombócokat gyúrunk, majd lefedve még 30 percig kelni hagyjuk.
  • Ha megkeltek, a zsemléket megkenjük vagy lespricceljük vizzel és 180 fokon előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com