A fokhagymakrémleves egy tápláló fogás, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon. A krémes és aromás textúrája mellet a fokhagyma intenzív ízét élvezhetjük ebben az ételben.
Fokhagymakrémleves
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
20 gramm vaj
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
4 bögre zöldségalaplé
1 bögre tejszín
0,5 teáskanál fekete bors
só ízlés szerint
Elkészítés
- Egy közepes lábasban olvasszunk fel vajat közepes lángon, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pároljuk a hagymákat pár percig, amíg megpuhulnak és enyhén arany színűek lesznek.
- Öntsük hozzá a zöldség alaplevet, majd főzzük fel. Csökkentsük a hőt, és hagyjuk rotyogni a levest 30 percig, hogy a hagyma és a fokhagyma íze átjárja az alapot.
- Vegyünk ki egy merőkanálnyi levest a lábasból, majd turmixoljuk simára egy konyhai robotgéppel vagy botmixerrel. Öntsük vissza a turmixolt levest a lábasba.
- Adjuk hozzá a tejszínt, és alacsony lángon főzzük további 10 percig. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.
- Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel, és kínáljuk melegen. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com