Fokhagymakrémleves

Egyszerű fokhagymakrémleves

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A fokhagymakrémleves egy tápláló fogás, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon. A krémes és aromás textúrája mellet a fokhagyma intenzív ízét élvezhetjük ebben az ételben.

Fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves

0.0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 20 gramm vaj

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 1 fej vöröshagyma

  • 4 bögre zöldségalaplé

  • 1 bögre tejszín

  • 0,5 teáskanál fekete bors

  • só ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy közepes lábasban olvasszunk fel vajat közepes lángon, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pároljuk a hagymákat pár percig, amíg megpuhulnak és enyhén arany színűek lesznek.
  • Öntsük hozzá a zöldség alaplevet, majd főzzük fel. Csökkentsük a hőt, és hagyjuk rotyogni a levest 30 percig, hogy a hagyma és a fokhagyma íze átjárja az alapot.
  • Vegyünk ki egy merőkanálnyi levest a lábasból, majd turmixoljuk simára egy konyhai robotgéppel vagy botmixerrel. Öntsük vissza a turmixolt levest a lábasba.
  • Adjuk hozzá a tejszínt, és alacsony lángon főzzük további 10 percig. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.
  • Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel, és kínáljuk melegen. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com