Csontleves

Egyszerű csontleves

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: könnyű

A csontleves egy hagyományos, tápláló és ízletes fogás, amely a magyar konyha egyik kedvelt fogása. Ezt a levest könnyű előállítása és tökéletes választás ha valami melegre, táplálóra vágynánk. 

Csontleves

Csontleves

0.0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm marhacsont (pl. tarja, lapocka)

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 darab sárgarépa

  • 2 csokor petrezselyem gyökér

  • 1 darab zeller

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 darab babérlevél

  • só ízlés szerint

  • friss apróra vágott petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

  • A csontokat mossuk meg alaposan hideg vízzel.
  • Helyezzük a csontokat egy nagy lábasba, és öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje.
  • Lassú tűzön forraljuk fel a vizet a csontokkal együtt.
  • Amikor forrásba jött, vegyük le a tűzről, és szedjük le a habot a tetejéről.
  • Adjuk hozzá a vöröshagymát, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert. Hámozzuk meg és vágjuk kisebb darabokra.
  • Adjuk hozzá a fokhagymát és a babérlevelet is.
  • Ízlés szerint sózzuk meg a levest.
  • Fedjük le a lábast, és hagyjuk lassú tűzön főni kb. 1 órán keresztül, vagy amíg a hús le nem válik a csontokról, és a zöldségek megpuhulnak.
  • Amikor elkészült, szűrjük le a levet, hogy csak a tiszta csontleves maradjon.
  • Tálaljuk melegen, friss apróra vágott petrezselyemmel megszórva. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com