A brokkolikrémleves egy könnyű, mégis tápláló fogás amely ideális választás egy ebéd vagy vacsora részeként is. Pirított kenyérkockákkal, vagy baconnel még ízletesebbé tehetjük ezt a levest!
Egyszerű brokkolikrémleves
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
30
percÖsszesen
50
percHozzávalók
1 darab brokkoli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
4 bögre zöldségleves vagy alaplé
1 bögre tejföl
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
friss petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés
- Egy lábasban olvasszuk fel a vajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk üvegesre.
- Tegyük a lábasba a brokkoli rózsáit, és pirítsuk néhány percig, amíg kissé megpuhulnak.
- Öntsük hozzá a zöldséglevest vagy az alaplevet, majd főzzük közepes lángon, amíg a brokkoli teljesen megpuhul. Ez általában kb. 20-25 percet vesz igénybe.
- Vegyük le a lábast a tűzről, majd használjunk botmixert vagy turmixgépet a leves pürésítésére. Mixeljük addig, amíg egy sima és krémes textúrát kapunk.
- Tegyük vissza a lábast a tűzre, és forraljuk fel újra. Adjuk hozzá a tejfölt, majd ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
- Főzzük még néhány percig, amíg az ízek összeérnek.
- Tálaljuk a brokkolikrémlevest melegen friss petrezselyemmel megszórva. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com