Barackos szelet

Egyszerű barackos szelet

Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: könnyű

A barackos szelet egy igazán különleges és ízletes desszert, hiszen a friss gyümölcs és a puha tészta tökéletes párosítás. Ha fokozni akarjuk az ízélményt, tálaljuk tejszínhabbal, vagy vanília fagylalttal.

Barackos szelet

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

8

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

45

perc

Hozzávalók

  • 4 darab őszibarack/sárgabarack

  • 1 kávéskanál sütőpor

  • 5 darab tojás

  • 120 gramm liszt

  • 200 gramm porcukor

  • 100 gramm vaj

  • 1 darab citrom

Elkészítés

  • A gyümölcsöket megmossuk alaposan, a barackokat meghámozzuk és felvágjuk kockákra vagy cikkekre.
  • A vajat megolvasztjuk, a tojások sárgáját habosra felverjük a cukorral együtt.
  • A tojásos masszához öntjük a citrom levét és hozzá reszeljük a héját.
  • Hozzáadjuk még a vajat és a sütőport is. A tojások fehérjét habbá verjük, majd a tésztákat egybe keverjük össze.
  • 180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd egy kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük a tésztát.
  • A barackot a tetejére rakjuk és 25-30 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbát végezni rajta. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com