Az egyben sült tarja tökéletes választás lehet akár hétvégi ebédre, vacsorára is. Nem nehéz elkészíteni, csupán a megfelelő pácot kell összedobni, és már készülhet is.
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
1
óra30
percÖsszesen
1
óra50
percHozzávalók
1,5 kilogramm sertéstarja
2 teáskanál só
4 evőkanál olívaolaj
1 darab fokhagyma
0,5 darab citrom
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál paprikapor
2 darab vöröshagyma
2 darab sárgarépa
100 ml víz vagy alaplé
1 teáskanál szárított kakukkfű
Elkészítés
- Tisztítsuk meg a tarját és tegyük bele egy nagyobb tepsibe.
- Keverjük össze az olajat, a borsot, a sót, a paprikát és a kakukkfüvet egy tálban.
- Ezt az olajos keveréket öntsük rá a húsra és alaposan dörzsöljük bele.
- A tarja tetejére nyomjuk rá a citrom levét, és tegyük rá a fokhagymát, hagymát és a sárgarépát.
- A tepsit fedjük le alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 1 óráig. Ezután vegyük le a fóliát és még 30 percig süssük, hogy ropogós, omlós legyen.
- Felszeletelve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com