Egyben sült tarja

Omlós egyben sült tarja

Elkészítési idő: 1 óra 50 perc Nehézség: közepes

Az egyben sült tarja tökéletes választás lehet akár hétvégi ebédre, vacsorára is. Nem nehéz elkészíteni, csupán a megfelelő pácot kell összedobni, és már készülhet is.

Egyben sült tarja

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 

30

perc
Összesen

1

óra 

50

perc

Hozzávalók

  • 1,5 kilogramm sertéstarja

  • 2 teáskanál

  • 4 evőkanál olívaolaj

  • 1 darab fokhagyma

  • 0,5 darab citrom

  • 1 teáskanál őrölt fekete bors

  • 1 teáskanál paprikapor

  • 2 darab vöröshagyma

  • 2 darab sárgarépa

  • 100 ml víz vagy alaplé

  • 1 teáskanál szárított kakukkfű

Elkészítés

  • Tisztítsuk meg a tarját és tegyük bele egy nagyobb tepsibe.
  • Keverjük össze az olajat, a borsot, a sót, a paprikát és a kakukkfüvet egy tálban.
  • Ezt az olajos keveréket öntsük rá a húsra és alaposan dörzsöljük bele.
  • A tarja tetejére nyomjuk rá a citrom levét, és tegyük rá a fokhagymát, hagymát és a sárgarépát.
  • A tepsit fedjük le alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 1 óráig. Ezután vegyük le a fóliát és még 30 percig süssük, hogy ropogós, omlós legyen.
  • Felszeletelve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com