Édesburgonya püré

Selymes édesburgonya püré

Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: könnyű

Az édesburgonya püré egy ízletes és egészséges köret, amely kiválóan kiegészítheti a húsételeket vagy akár önmagában is fogyasztható.

Édesburgonya püré

Édesburgonya püré

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

45

perc

Hozzávalók

  • 800 gramm édesburgonya

  • 2 evőkanál vaj

  • 0,5 csésze tejszín

  • 1 teáskanál méz

  • ízlés szerint

  • bors bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Hámozzuk meg az édesburgonyát, és kockázzuk fel.
  • Főzzük a kockákat sós vízben, amíg puha nem lesz (kb. 15-20 perc).
  • Szűrjük le a vizet, majd pürésítsük a burgonyát egy tálban.
  • Adjuk hozzá a vajat, tejszínt, mézet, sót és borsot. Keverjük össze alaposan.
  • Ízlés szerint adjuk hozzá a sót és a borsot, majd tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com