Az édesburgonya krémleves egy selymes, ízletes fogás, ami melegít a hideg napokon. Az édesburgonya egészséges és tápláló hozzávaló, amely gazdag ízekkel rendelkezik.
Édesburgonya krémleves
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
30
percÖsszesen
45
percHozzávalók
2 darab 2 édesburgonya
1 fej 1 vöröshagyma
2 gerezd 2 fokhagyma
1 liter 1 zöldség alaplé
2 evőkanál 2 olívaolaj
1 teáskanál 1 őrölt fahéj
1 teáskanál 1 őrölt gyömbér
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 dl 1 tejszín
friss petrezselyem
Elkészítés
- Egy lábasban melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, és pároljuk üvegesre.
- Adjuk hozzá a felkockázott édesburgonyát és pirítsuk néhány percig.
- Szórjuk meg fahéjjal és gyömbérrel, majd keverjük át jól. Adjuk hozzá a sót és borsot is.
- Öntsük fel a zöldség alaplével, majd forraljuk fel a levest.
- Kis lángon főzzük, addig amíg az édesburgonya megpuhul.
- Egy botmixerrel pürésítsük a levest.
- Ha túl sűrűnek találjuk, adjuk hozzá még alaplevet vagy vizet. Tejszínnel krémesítjük.
- Tálaljuk melegen, friss petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com