Az édesburgonya krémleves egy selymes, ízletes fogás, ami melegít a hideg napokon. Az édesburgonya egészséges és tápláló hozzávaló, amely gazdag ízekkel rendelkezik.
Édesburgonya krémleves
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
30
percÖsszesen
45
percHozzávalók
2 darab édesburgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 liter zöldség alaplé
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 dl tejszín
friss petrezselyem
Elkészítés
- Egy lábasban melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, és pároljuk üvegesre.
- Adjuk hozzá a felkockázott édesburgonyát és pirítsuk néhány percig.
- Szórjuk meg fahéjjal és gyömbérrel, majd keverjük át jól. Adjuk hozzá a sót és borsot is.
- Öntsük fel a zöldség alaplével, majd forraljuk fel a levest.
- Kis lángon főzzük, addig amíg az édesburgonya megpuhul.
- Egy botmixerrel pürésítsük a levest.
- Ha túl sűrűnek találjuk, adjuk hozzá még alaplevet vagy vizet. Tejszínnel krémesítjük.
- Tálaljuk melegen, friss petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com