Édesburgonya krémleves

Tejszínes édesburgonya krémleves

Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: könnyű

Az édesburgonya krémleves egy selymes, ízletes fogás, ami melegít a hideg napokon. Az édesburgonya egészséges és tápláló hozzávaló, amely gazdag ízekkel rendelkezik.

Édesburgonya krémleves

Édesburgonya krémleves

0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

45

perc

Hozzávalók

  • 2 darab 2 édesburgonya

  • 1 fej 1 vöröshagyma

  • 2 gerezd 2 fokhagyma

  • 1 liter 1 zöldség alaplé

  • 2 evőkanál 2 olívaolaj

  • 1 teáskanál 1 őrölt fahéj

  • 1 teáskanál 1 őrölt gyömbér

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 1 dl 1 tejszín

  • friss petrezselyem

Elkészítés

  • Egy lábasban melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, és pároljuk üvegesre.
  • Adjuk hozzá a felkockázott édesburgonyát és pirítsuk néhány percig.
  • Szórjuk meg fahéjjal és gyömbérrel, majd keverjük át jól. Adjuk hozzá a sót és borsot is.
  • Öntsük fel a zöldség alaplével, majd forraljuk fel a levest.
  • Kis lángon főzzük, addig amíg az édesburgonya megpuhul.
  • Egy botmixerrel pürésítsük a levest.
  • Ha túl sűrűnek találjuk, adjuk hozzá még alaplevet vagy vizet. Tejszínnel krémesítjük.
  • Tálaljuk melegen, friss petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com