Édesburgonya gnocchi

Puha édesburgonya gnocchi

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

Az édesburgonya gnocchi egy kreatív és ízletes változata a hagyományos olasz gnocchinak. Az édesburgonya természetes édessége és a gnocchi piha, pillekönnyű textúrája együtt egy igazán különleges ételélményt nyújt.

Édesburgonya gnocchi

Édesburgonya gnocchi

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 500 gramm édesburgonya

  • 250-300 gramm finomliszt

  • 1 darab tojás

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Az édesburgonyát főzzük meg sós vízben, amíg teljesen meg nem puhul, majd szűrjük le és törjük össze pürévé.
  • Keverjük össze az édesburgonya pürét a tojással, sóval és borssal. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, amíg egy sima, nem ragadós tésztát nem kapunk. A tészta állaga legyen puha, de formázható.
  • Lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát, majd osszuk négy egyenlő részre. Minden részt nyújtsunk ki hosszú, kb. 2 cm vastag hengerre, majd vágjuk kb. 2 cm hosszú darabokra.
  • Egy nagy fazékban forraljunk fel sós vizet. Óvatosan tegyük bele a gnocchikat, és főzzük őket, amíg a víz felszínére nem emelkednek, ez kb. 2-3 percig tart.
  • Egy serpenyőben olvasszunk meg egy kevés vajat, és pirítsuk meg benne a friss zsályát vagy petrezselymet. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett gnocchikat, és pirítsuk őket néhány percig, amíg meg nem pirulnak. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com