Édes-savanyú csirkemell

Kínai édes-savanyú csirkemell

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

Az édes-savanyú csirkemell egy ízletes és könnyen elkészíthető főétel, mely ideális választás lehet egy gyors és változatos vacsorához. A friss zöldségekkel és a pikáns mártással készített csirkemell szaftos és ízletes fogást eredményez, mely garantáltan elnyeri az egész család tetszését.

Édes-savanyú csirkemell

Édes-savanyú csirkemell

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemellfilé

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 darab zöld paprika

  • 1 darab piros paprika

  • 1 darab sárga paprika

  • 4 evőkanál cukor

  • 4 evőkanál ecet

  • 4 evőkanál szójaszósz

  • 2 evőkanál kukoricaliszt

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A csirkemellfiléket sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint.
  • Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Süssük a csirkemellfiléket mindkét oldalukon aranybarnára. Amikor elkészültek, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.
  • Ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a zöld, piros és sárga paprikát. Főzzük néhány percig, amíg a paprika megpuhul, de még ropogós marad.
  • Öntsük hozzá a cukrot, az ecetet és a szójaszószt. Keverjük össze alaposan.
  • Keverjük össze a kukoricalisztet és 4 evőkanál hideg vizet egy kis tálban, majd öntsük a serpenyőbe a mártásba, és főzzük, amíg besűrűsödik.
  • Visszahelyezhetjük a serpenyőbe a csirkemellfiléket, és főzzük még néhány percig, hogy a hús átvegye a mártás ízeit, és teljesen átfőjön.
  • Tálaljuk az édes-savanyú csirkemellet melegen, és szórjuk meg szezámmaggal és apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel (opcionális). Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com