Almamártás

Édes almamártás

Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: könnyű

Az almamártás egy hagyományos és könnyen elkészíthető desszert, melyet gyakran szolgálnak fel önmagában, vagy akár főfogások mellé is. Illatos és krémes állaga garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat, és tökéletes választás lehet bármilyen alkalomra, legyen az hétköznapi vagy ünnepi.

Almamártás

Almamártás

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

45

perc

Hozzávalók

  • 6 darab alma

  • 60 gramm cukor

  • 60 ml víz

  • 5 ml friss citromlé

  • 2 teáskanál őrölt fahéj

  • vanília kivonat

Elkészítés

  • Egy közepes lábasban keverjük össze az almát, a cukrot, a vizet és a citromlevet.
  • Forraljuk fel a keveréket közepes lángon, majd csökkentsük a hőt alacsonyra, és főzzük tovább, amíg az alma megpuhul, és a keverék kissé besűrűsödik, ez általában kb. 15-20 perc.
  • Amikor az alma megpuhult, távolítsuk el a lábast a tűzről, és keverjük hozzá az őrölt fahéjat és az opcionális vaníliakivonatot vagy vaníliarúd kikapart belsejét.
  • Opcionálisan turmixoljuk vagy törjük össze az almát egy villa segítségével, ha simább állagú mártást szeretnénk.
  • Hagyjuk kihűlni az almamártást, majd tálaljuk önmagában, vagy kísérőként bármilyen desszert mellett. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com