Ecetes tormakrém

Ecetes tormakrém

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: könnyű

Az ecetes tormakrém egy hagyományos, ízletes kiegészítője számos ételnek, különösen a húsvéti sonkának. Ez a krém nemcsak hogy ízletes, de az elkészítési is rendkívül egyszerű, így bárki könnyedén elkészítheti otthon.

Tormakrém

Tormakrém

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

10

perc
Hűtési idő

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 150 gramm friss torma

  • 2 evőkanál cukor

  • 1 teáskanál

  • 100 ml ecet

  • 100 ml víz

  • 1 teáskanál mustár

  • 1-2 evőkanál tejföl

Elkészítés

  • A friss tormát alaposan hámozzuk meg, majd reszeljük le egy közepes lyukú reszelőn. Ha szeretnénk minimalizálni a torma csípősségét, tartsuk a reszelőt egy kis vízzel teli edény felett, így a torma leve közvetlenül a vízbe kerül.
  • Egy kis lábasban keverjük össze az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót. Melegítsük kevergetve, amíg a cukor és a só teljesen fel nem oldódik. Hagyjuk hűlni a keveréket.
  • Keverjük össze a lereszelt tormát az ecetes lével. Ebben a lépésben adhatunk hozzá mustárt vagy tejfölt/joghurtot, ha krémesebb állagot szeretnénk.
  • Hagyjuk állni a tormakrémet legalább 1 órán át a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com