Dutch baby

Dutch baby, a sütőben sült palacsinta

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A dutch baby, más néven német palacsinta, egy látványos és ízletes fogás, amely a sütőben sül meg Ez a puha közepű, de a szélein ropogós sütemény könnyen alkalmazkodik a különböző ízlésekhez, legyen szó édes vagy sós változatról.

Dutch baby

Dutch baby

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: németNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

5

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 3 darab tojás

  • 150 ml tej

  • 75 gramm finomliszt

  • 1 csipet

  • 2 evőkanál cukor

  • 1 teáskanál vanília kivonat (opcionális, édes változathoz)

  • 4 evőkanál vaj

  • porcukor, gyümölcs vagy szirup (édes változathoz)

  • sajt, sonka, friss gyógynövények (sós változathoz)

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Tegyünk egy 25-30 cm átmérőjű öntöttvas serpenyőt vagy egy másik sütőálló edényt a sütőbe, hogy felmelegedjen.
  • Egy közepes méretű tálban kézi mixerrel vagy robotgéppel keverjük össze a tojásokat, tejet, lisztet, sót, cukrot (ha édes változatot készítünk), és a vanília kivonatot (ha használunk), amíg sima nem lesz a tészta.
  • Vegyük ki az előmelegített serpenyőt a sütőből, és gyorsan adjuk hozzá a vajat, hagyva, hogy elolvadjon és bevonja a serpenyő alját és oldalait. Öntsük bele a tésztát, és azonnal tegyük vissza a sütőbe.
  • Süssük 20-25 percig, vagy amíg a Dutch Baby szépen megemelkedik, és aranybarna nem lesz a szélein. Figyeljünk arra, hogy az ajtót ne nyissuk ki sütés közben, mert a hőmérséklet változása miatt összeeshet.
  • Vegyük ki a sütőből, és azonnal tálaljuk porcukorral, gyümölcsökkel vagy sziruppal az édes változathoz, illetve sajttal, sonkával és friss gyógynövényekkel a sós változathoz. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com