Dubarry csirkemell

Hagyományos dubarry csirkemell

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A dubarry csirkemell egy igazi különlegesség, melynek nevét a híres grófnőről, Du Barry grófnőről kapta. Ez a fogás tökéletes választás lehet egy elegáns vacsorához.

Dubarry csirkemell

Dubarry csirkemell

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemellfilé

  • 2 evőkanál olaj

  • 2 evőkanál vaj

  • 200 gramm karfiol

  • 200 gramm brokkoli

  • 100 gramm reszelt sajt

  • 1 csipet szerecsendió

  • 1 teáskanál mustár

  • 1 evőkanál liszt

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon mindkét oldalukat süssük aranybarnára.
  • A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük szét, majd sós vízben főzzük meg.
  • Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a lisztet, majd adjuk hozzá a tejszínt (ez opcionális) és keverjük simára. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és mustárral.
  • A megfőtt zöldségeket helyezzük a csirkemellek mellé egy tűzálló tálba, öntsük rá a tejszínes mártást, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
  • Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb. 20 percig, amíg a sajt szépen megpirul. Tálaljuk rizzsel vagy friss salátával. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com