A dubarry csirkemell egy igazi különlegesség, melynek nevét a híres grófnőről, Du Barry grófnőről kapta. Ez a fogás tökéletes választás lehet egy elegáns vacsorához.
Dubarry csirkemell
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
4 darab csirkemellfilé
2 evőkanál olaj
2 evőkanál vaj
200 gramm karfiol
200 gramm brokkoli
100 gramm reszelt sajt
1 csipet szerecsendió
1 teáskanál mustár
1 evőkanál liszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon mindkét oldalukat süssük aranybarnára.
- A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük szét, majd sós vízben főzzük meg.
- Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a lisztet, majd adjuk hozzá a tejszínt (ez opcionális) és keverjük simára. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és mustárral.
- A megfőtt zöldségeket helyezzük a csirkemellek mellé egy tűzálló tálba, öntsük rá a tejszínes mártást, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb. 20 percig, amíg a sajt szépen megpirul. Tálaljuk rizzsel vagy friss salátával. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com