A diós kevert süti egy nagyon könnyen összeállítható sütemény, ami tökéletes vendégváró desszertnek vagy kávé, tea mellé fogyasztva is.

Diós kevert süti
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
8
szeletElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
200 gramm finomliszt
150 gramm cukor
150 gramm vaj
4 darab tojás
100 gramm darált dió
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
porcukor a díszítéshez
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 celsius fokra, és készítsünk elő egy közepes méretű sütőformát, amelyet kikenhetünk vajjal vagy kibélelhetünk sütőpapírral.
- Egy nagy tálban keverjük össze a cukrot és a vajat, amíg krémes állagúvá válnak. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat, és keverjük jól össze.
- A dióval, liszttel, sütőporral, vaníliás cukorral és sóval egy másik tálban keverjük össze.
- Lassan adagoljuk a száraz keveréket a vajas keverékhez, és óvatosan keverjük össze, amíg egyenletes masszát kapunk.
- Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el a tetejét egy spatulával vagy egy kanál hátsó részével.
- Tegyük be a sütőbe, és süssük 30-35 percig, vagy amíg a süti aranybarnára sül és egy tűpróba tiszta eredményt ad.
- Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni a formában néhány percig, majd óvatosan vegyük ki a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni a rácsra helyezve.
- Vágjuk szeletekre, és szórjuk meg porcukorral a tetejét díszítésként. Önthetünk rá mázat is, az édesebb eredmény kedvéért, de ez opcionális. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com