Diós kevert süti

Álompuha diós kevert süti

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A diós kevert süti egy nagyon könnyen összeállítható sütemény, ami tökéletes vendégváró desszertnek vagy kávé, tea mellé fogyasztva is.

Diós kevert süti

Diós kevert süti

5 1 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

8

szelet
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 200 gramm finomliszt

  • 150 gramm cukor

  • 150 gramm vaj

  • 4 darab tojás

  • 100 gramm darált dió

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 csipet

  • porcukor a díszítéshez

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 celsius fokra, és készítsünk elő egy közepes méretű sütőformát, amelyet kikenhetünk vajjal vagy kibélelhetünk sütőpapírral.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a cukrot és a vajat, amíg krémes állagúvá válnak. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat, és keverjük jól össze.
  • A dióval, liszttel, sütőporral, vaníliás cukorral és sóval egy másik tálban keverjük össze.
  • Lassan adagoljuk a száraz keveréket a vajas keverékhez, és óvatosan keverjük össze, amíg egyenletes masszát kapunk.
  • Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el a tetejét egy spatulával vagy egy kanál hátsó részével.
  • Tegyük be a sütőbe, és süssük 30-35 percig, vagy amíg a süti aranybarnára sül és egy tűpróba tiszta eredményt ad.
  • Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni a formában néhány percig, majd óvatosan vegyük ki a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni a rácsra helyezve.
  • Vágjuk szeletekre, és szórjuk meg porcukorral a tetejét díszítésként. Önthetünk rá mázat is, az édesebb eredmény kedvéért, de ez opcionális. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com