Dijoni csirkemell

Dijoni mustáros csirkemell

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: könnyű

A csirkemell mindig egy jó alap lehet, hiszen nagyon sok mindennel lehet variálni, az egyike ezeknek a dijoni mustár, amellyel egy igazán különleges és egyedi ízvilágot varázsolhatunk az asztalra.

Dijoni csirkemell

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: franciaNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemellfilé

  • 2 evőkanál dijoni mustár

  • 1,5 dl tejszín

  • 1 fej hagyma

  • 2 evőkanál olaj

  • 0,5 dl fehérbor

  • 1 teáskanál fehér bors

  • só ízlés szerint

Elkészítés

  • A csirkemellet alaposan tisztítsuk meg, majd sóval és borssal fűszerezzük.
  • Serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a csirkemelleket.
  • Ha elkészültek, szedjük ki őket, majd a serpenyőbe szórjuk az apróra vágott hagymát és dinszteljük meg. Öntsük le a borral, majd főzzük össze.
  • A tejszínt keverjük össze a dijoni mustárral, és öntsük rá a hagymás-boros keverékbe, főzzük az egészet össze.
  • A csirkét tegyük tányérra, majd öntsük rá a dijoni mustáros szószt. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com