Darált hússal töltött cukkini

Darált hússal töltött cukkini

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A darált hússal töltött cukkini egy igazán ízletes és tápláló fogás. Ez a recept tökéletes választás lehet egy kiadós családi ebédhez vagy vacsorához, ahol a zöldségek és a hús harmónikus összhangja kerül előtérbe.

Töltött cukkini

Töltött cukkini

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 4 darab cukkini

  • 500 gramm darált sertéshús

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 darab tojás

  • 100 gramm zsemlemorzsa

  • 100 gramm reszelt sajt

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 teáskanál pirospaprika

  • 0,5 teáskanál őrölt bors

  • 1 teáskanál

  • 1 teáskanál szárított oregánó vagy bazsalikom

  • 200 ml paradicsomszósz

Elkészítés

  • A cukkiniket mossuk meg, vágjuk félbe hosszában, és kanalazzuk ki a belsejüket úgy, hogy egy “hajó” formájú üreg keletkezzen bennük. A kikapart belsejét aprítsuk fel, és tegyük félre.
  • Egy nagy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és pároljuk meg benne a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz. Adjuk hozzá a darált húst, és főzzük, amíg meg nem barnul. Ekkor adjuk hozzá a cukkini belsejét, a pirospaprikát, sót, borsot, és főzzük még néhány percig.
  • Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé hűlni. Ezután keverjük hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot (a sajt egy részét tegyük félre a tetejére), és az oregánót vagy bazsalikomot.
  • Töltsük meg a cukkini “hajókat” a húsos keverékkel, helyezzük őket egy sütőtálba, és kanalazzunk rájuk egy kevés paradicsomszószt. Szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
  • Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 30-40 percig, amíg a cukkini megpuhul, és a teteje szépen megpirul.
  • Tálalás előtt hagyjuk néhány percig hűlni, majd friss salátával kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com