Darált húsos rakott krumpli

Darált húsos rakott krumpli tepsiben sütve

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A rakott krumpli egy nagyon kedvelt, magyar recept amit sokan, sokféleképpen szoktunk elkészíteni, mert minden változatában nagyon finom! A darált húsos rakott krumpli egy új verziója lehet, amivel biztosan mindenkit lenyűgözünk!

Darált húsos rakott krumpli

Darált húsos rakott krumpli

0.0 0 szavazat
Konyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 1 kilogramm burgonya

  • 500 gramm darált sertéshús

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál olaj

  • 2 evőkanál paradicsompüré

  • 1 teáskanál őrölt paprika

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • 200 gramm reszelt sajt

  • 2 dl tejföl

Elkészítés

  • A burgonyát vágjuk szeletekre vagy kockákra, majd tegyük sós vízbe és főzzük puhára. Ez általában kb. 15-20 percet vesz igénybe. Ha elkészült, szűrjük le a vizet, majd hagyjuk kihűlni.
  • Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a finomra aprított vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd pirítsuk üvegesre.
  • Adjuk hozzá a darált sertéshúst, majd pirítsuk barnára. Közben keverjük, hogy egyenletesen piruljon.
  • Amikor a hús megpirult, adjuk hozzá a paradicsompürét, az őrölt paprikát, sót és borsot. Keverjük össze alaposan, majd főzzük még néhány percig, hogy az ízek összeérjenek. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  • A kihűlt burgonyát rétegezzük egy sütőtálba vagy tepsi aljára. A tetejére terítsük el a darált húsos keveréket.
  • Szórjuk meg a reszelt sajttal az egész tetejét, majd kanalazzuk rá a tejfölt.
  • Tegyük be a sütőbe, és süssük 180 fokon előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára pirul és a sajt megolvad.
  • Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit pihenni, majd szeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com