Mangós csirke curry

Currys mangós csirke

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A mangós csirke curry egy izgalmas és ízletes étel, amely tökéletes választás lehet egy különleges vacsorához. Az indiai konyha aromái és a friss mangó íze egyesül ebben a könnyen elkészíthető ételben.

Mangós csirke

Mangós csirke

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: indiaiNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 500 gramm csirkemell

  • 2 evőkanál olaj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál friss gyömbér

  • 1 evőkanál currypor

  • 1 teáskanál őrölt kurkuma

  • 0,5 teáskanál őrölt koriander

  • 0,5 teáskanál őrölt római kömény

  • 0,5 teáskanál cayenne bors

  • 400 ml kókusztej

  • 1 darab mangó

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk 3-4 percig, amíg megpuhul.
  • Keverjük hozzá a fokhagymát és a friss gyömbért, majd pirítsuk 1-2 percig.
  • Adjunk hozzá minden fűszert (currypor, kurkuma, koriander, római kömény, cayenne bors) és pirítsuk 1 percig.
  • Adjuk hozzá a csirkemell kockákat, sózzuk meg, borsozzuk meg, és pirítsuk 5-7 percig, amíg a csirkehús meg nem főtt és szép aranybarnára sül.
  • Öntsük hozzá a kókusztejet, majd forraljuk fel. Csökkentsük a hőt, és főzzük további 10-15 percig, hogy a szósz besűrűsödjön és a csirkehús teljesen megpuhuljon.
  • Keverjük hozzá a mangókockákat, és főzzük még 2-3 percig, amíg a mangó kissé megpuhul, de még mindig tartja az alakját.
  • Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg újra, majd szolgáljuk fel főtt rizzsel vagy naan kenyérrel, megszórva friss aprított korianderlevéllel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com