A mangós csirke curry egy izgalmas és ízletes étel, amely tökéletes választás lehet egy különleges vacsorához. Az indiai konyha aromái és a friss mangó íze egyesül ebben a könnyen elkészíthető ételben.
Mangós csirke
Fogás: főételKonyha: indiaiNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
500 gramm csirkemell
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál friss gyömbér
1 evőkanál currypor
1 teáskanál őrölt kurkuma
0,5 teáskanál őrölt koriander
0,5 teáskanál őrölt római kömény
0,5 teáskanál cayenne bors
400 ml kókusztej
1 darab mangó
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk 3-4 percig, amíg megpuhul.
- Keverjük hozzá a fokhagymát és a friss gyömbért, majd pirítsuk 1-2 percig.
- Adjunk hozzá minden fűszert (currypor, kurkuma, koriander, római kömény, cayenne bors) és pirítsuk 1 percig.
- Adjuk hozzá a csirkemell kockákat, sózzuk meg, borsozzuk meg, és pirítsuk 5-7 percig, amíg a csirkehús meg nem főtt és szép aranybarnára sül.
- Öntsük hozzá a kókusztejet, majd forraljuk fel. Csökkentsük a hőt, és főzzük további 10-15 percig, hogy a szósz besűrűsödjön és a csirkehús teljesen megpuhuljon.
- Keverjük hozzá a mangókockákat, és főzzük még 2-3 percig, amíg a mangó kissé megpuhul, de még mindig tartja az alakját.
- Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg újra, majd szolgáljuk fel főtt rizzsel vagy naan kenyérrel, megszórva friss aprított korianderlevéllel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com