Cukkinis tészta

Fokhagymás cukkinis tészta

Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: könnyű

Ha gyors és egészséges ételre vágyunk, választhatjuk az olasz konyha ezen fogását, amely mindössze 25 perc alatt elkészül. Ehhez a klasszikus olasz recepthez kevés hozzávaló szükséges, a tészta, a friss cukkini és néhány ízesítő képezi az alapját. Azért csak az alapját, mivel a cukkininek nincs annyira jellemes íze, így bátran kombinálható. Készíthetünk belőle gombás vagy sonkás változatot, de a kolbász is remekül kiegészíti.

Cukkinis tészta

5.0 1 szavazat
Fogás: tésztaétel, egytálételKonyha: olaszNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

15

perc
Összesen

25

perc

Hozzávalók

  • 1 zacskó tészta (bátran válogathatunk, lehet spagetti, fusilli, penne, stb.)

  • 400 g friss cukkini

  • só (ízlés szerint)

  • bors (ízlés szerint)

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 3 evőkanál olívaolaj

  • frisstmajoránna vagy menta

  • tálaláshoz Parmezán sajt (opcionális)

Elkészítés

  • Első lépésként a forrásban lévő vízben a csomagoláson olvasható utasítások szerinti idő alatt megfőzzük a tésztát.
  • Közben megmossuk és megszárítjuk a cukkinit. Bárhogyan felvághatjuk, lehet szeletekre, kockákra, csíkokra. Ami fontos, hogy hasonló nagyságúak legyenek, ami lényeges a főzési időt tekintve, hogy nagyjából egyszerre főjenek meg.
  • Olajon megdinszteljük a cukkinit, a választott fűszerekkel beízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük.
  • Amikor megpuhult a cukkini, hozzáöntjük a már leszűrt tésztát, összekeverjük. Parmezán sajttal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: Olasz ételeknél érdemes olívaolajat használni, ami remekül illeszkedik a mediterrán diétába. Néhány evőkanálnyi olívaolaj kifejezetten egészséges.

Fotó: canva.com