A cukkinis lecsó egy friss és ízletes fogás, amely a magyar konyha egyik kedvelt ételének számít. Könnyű elkészíteni, és egy ízes, zöldséges fogást kaphatunk végeredményül.

Fűszeres cukkinis lecsó
Fogás: főételKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
50
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
2 darab cukkini
2 darab piros paprika
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 darab paradicsom
2 evőkanál paradicsomlé vagy konzerv
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál őrölt kömény
2 evőkanál olívaolaj
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pirítsuk őket üvegesre.
- Adjuk hozzá a felcsíkozott paprikát a serpenyőhöz, és pirítsuk néhány percig, amíg megpuhulnak.
- Keverjük hozzá a felkockázott cukkinit, majd folyamatos kevergetés mellett pároljuk őket további 5 percig.
- Adjuk hozzá a serpenyőhöz a felkockázott paradicsomot és a paradicsomlevet. Keverjük össze, majd szórjuk rá a fűszerpaprikát, az őrölt köményt, a sót és a frissen őrölt fekete borsot ízlés szerint. Keverjük össze alaposan.
- Fedjük le a serpenyőt, és hagyjuk főzni a lecsót alacsony lángon kb. 40 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak és összefőnek.
- Tálaláskor szórjuk meg a friss petrezselyemmel vagy korianderrel.
- Melegen tálaljuk friss kenyérrel vagy köretként rizzsel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com