Cukkinifelfújt

Egyszerű cukkinifelfújt

Elkészítési idő: 1 Hours, 00 Minutes Nehézség: közepes

A cukkinifelfújt egy könnyű és ízletes fogás, melyet bármely évszakban elkészíthetünk, de különösen a nyári hónapokban, amikor a friss cukkini bőségesen elérhető. Ez a recept remek módja annak, hogy kihasználjuk a szezonális zöldségeket és egy ízletes, laktató fogást készítsünk belőlük.

Cukkinifelfújt

Cukkinifelfújt

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 4 darab cukkini

  • 4 darab tojás

  • 250 ml tej

  • 120 gramm sajt

  • 60 gramm liszt

  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem

  • 2 gerezd fokhagyma

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és kenjünk ki egy közepes méretű tűzálló tálat vagy sütőformát olajjal vagy vajjal.
  • A cukkinit mossuk meg alaposan, majd reszeljük le durvára.
  • Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet, a reszelt sajtot, a lisztet, az apróra vágott petrezselymet, a finomra aprított fokhagymát, sót és borsot ízlés szerint. Alaposan keverjük össze.
  • Adjuk hozzá a reszelt cukkinit a tojásos keverékhez, és keverjük össze, amíg minden egyenletesen eloszlik.
  • Öntsük a cukkinis masszát a előkészített sütőformába, majd tegyük be a sütőbe.
  • Süssük a cukkinifelfújtat 35-40 percig, vagy amíg aranybarnára és megszilárdultra sül.
  • Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt szeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com