Csokoládés lávasüti

Csokoládés lávasüti

Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: közepes

A csokoládés lávasüti egy igazi desszertmester műve, melynek külső része ropogós, belső része pedig lágy és krémes. Ez a sütemény igazi különlegesség, amelynek elkészítése bárki számára elérhető, és garantáltan lenyűgözi majd a családot és a vendégeket egyaránt. A csokoládés lávasüti ideális választás lehet különleges alkalmakra vagy akár hétköznapi desszertnek is.

Lávasüti

Lávasüti

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

15

perc
Összesen

35

perc

Hozzávalók

  • 100 gramm étcsokoládé

  • 50 gramm vaj

  • 2 darab tojás

  • 2 darab tojássárgája

  • 50 gramm porcukor

  • 30 gramm liszt

  • 1 teáskanál kakaópor

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra, és készítsünk elő négy kis muffinformát vagy souffléformát, amelyeket kenjünk ki olajjal vagy vajjal, majd meghintünk kakaóporral vagy liszttel.
  • Egy tálban olvasszuk fel a vajat és az étcsokoládét vízgőz felett, majd hagyjuk egy kicsit hűlni.
  • Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, tojássárgákat és a porcukrot habosra.
  • Keverjük hozzá a langyosra hűlt csokoládés vajat a tojásos keverékhez, majd szitáljuk bele a lisztet és a kakaóport. Alaposan keverjük össze, hogy ne legyenek csomók.
  • Öntsük a tésztát előkészített formákba, csak félig töltsük meg őket.
  • Helyezzünk egy darab étcsokoládét vagy vajat a tészta közepére, majd fedjük be a maradék tésztával.
  • Tegyük a formákat előmelegített sütőbe, és süssük 10-12 percig, vagy amíg a sütemények kívül megdermedtek, de belül még lágyak maradtak.
  • Vegyük ki a sütőből, majd hagyjuk pihenni egy kicsit, mielőtt tálalnánk.
  • Tálaláskor óvatosan vegyük ki a formákból, és szórjuk meg porcukorral vagy kakaóporral. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com