Csokoládétorta

Csokitorta a legfinomabb csokikrémmel

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A nagymama csokoládétortája minden gyermek kedvence, sőt hajlamosak vagyunk megtartani ezen jó szokásunkat felnőttkorunkra is. A csokitorta titka a jó minőségű kakaó.

Csokoládétorta

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

12

szelet
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • Piskóta:
  • 6 darab tojás

  • 6 +2 evőkanál kristálycukor

  • 6 evőkanál finomliszt

  • 1 csomag sütőpor

  • 1 csipet szódabikarbóna

  • Krém:
  • 20 dkg porcukor

  • 20 dkg vaj

  • 2-3 evőkanál kakaó (holland kakaó)

  • 1 darab tojás

Elkészítés

  • Feltörés után különválasztjuk a tojás sárgáját és fehérjét. A tojássárgáját habosra verjük a cukorral. Ne spóroljunk az idővel, minél tovább próbáljuk keverni. Ha hozzáadunk néhány csepp vizet, a piskótának jobb lesz az állaga.
  • A finomlisztet és a sütőport összekeverjük, majd a tojássárgájához adjuk.
  • A tojásfehérjét 2 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük. Óvatosan, lágy mozdulatokkal az eddig összeállított masszához adjuk. Fontosak a lassú, finom mozdulatok, hogy a tészta állaga ne sérüljön.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Hagyjuk a sütőben kihűlni, hiszen ha hirtelen kivesszük, a tészta összeeshet.
  • A csokoládékrémhez először a puha vajat habosra verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót és a tojást, majd addig keverjük, amíg krémszerű nem lesz. Feldobhatjuk még egy kis olvasztott csokoládéval is.
  • A csokoládékrémmel betöltjük a piskótát, majd a külsejét és a tetejét vonjuk be vele. A maradék krémmel díszíthetünk. Ha egy kis időre hűtőbe tesszük, könnyebb vele dolgozni. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com