A nagymama csokoládétortája minden gyermek kedvence, sőt hajlamosak vagyunk megtartani ezen jó szokásunkat felnőttkorunkra is. A csokitorta titka a jó minőségű kakaó.
Adag
12
szeletElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
- Piskóta:
6 darab tojás
6 +2 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
- Krém:
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
2-3 evőkanál kakaó (holland kakaó)
1 darab tojás
Elkészítés
- Feltörés után különválasztjuk a tojás sárgáját és fehérjét. A tojássárgáját habosra verjük a cukorral. Ne spóroljunk az idővel, minél tovább próbáljuk keverni. Ha hozzáadunk néhány csepp vizet, a piskótának jobb lesz az állaga.
- A finomlisztet és a sütőport összekeverjük, majd a tojássárgájához adjuk.
- A tojásfehérjét 2 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük. Óvatosan, lágy mozdulatokkal az eddig összeállított masszához adjuk. Fontosak a lassú, finom mozdulatok, hogy a tészta állaga ne sérüljön.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
- Hagyjuk a sütőben kihűlni, hiszen ha hirtelen kivesszük, a tészta összeeshet.
- A csokoládékrémhez először a puha vajat habosra verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót és a tojást, majd addig keverjük, amíg krémszerű nem lesz. Feldobhatjuk még egy kis olvasztott csokoládéval is.
- A csokoládékrémmel betöltjük a piskótát, majd a külsejét és a tetejét vonjuk be vele. A maradék krémmel díszíthetünk. Ha egy kis időre hűtőbe tesszük, könnyebb vele dolgozni. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com