Csokis kalács

Puha csokis kalács

Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: közepes

A csokis kalács egy igazi kényeztető desszert. A puha, élesztős tészta és a gazdag csokoládé töltelék tökéletes kombinációja teszi ezt a süteményt ellenállhatatlanná.

Csokis kalács

Csokis kalács

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

12

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

30

perc
Kelesztési idő

1

óra 
Összesen

2

óra 

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 500 gramm finomliszt

  • 250 ml langyos tej

  • 70 gramm cukor

  • 1 csomag szárított élesztő

  • 1 csipet

  • 2 darab tojás

  • 80 gramm vaj

  • A töltelékhez:
  • 200 gramm étcsokoládé

  • 100 gramm vaj

  • 2 evőkanál kakaópor

  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés

  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a szárított élesztőt és a sót. Adjuk hozzá a langyos tejet, a tojásokat és az olvasztott vajat, majd gyúrjuk össze, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk. Fedjük le egy konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen kelni kb. 1 órán át, vagy amíg meg nem duplázódik.
  • A töltelékhez olvasszuk meg a vajat és a csokoládét egy kis lábosban, majd keverjük hozzá a kakaóport és a porcukrot. Hagyjuk hűlni.
  • Nyújtsuk ki a megkelt tésztát egy nagy téglalappá, majd kenjük meg egyenletesen a csokoládés töltelékkel. Tekerjük fel a tésztát a hosszabbik oldalánál kezdve, majd vágjuk hosszában félbe, és fonjuk össze a két felét.
  • Helyezzük a kalácsot egy sütőpapírral bélelt tepsire, fedjük le, és hagyjuk pihenni még 20 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  • Süssük a kalácsot 30 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje. Porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com