Csokis croissant

Egyszerű csokis croissant

Elkészítési idő: 3 óra 15 perc Nehézség: közepes

A csokis croissant egy mennyei édesség, amely tökéletesen ötvözi a francia péksütemények omlós textúráját a gazdag csokoládé ízével. Ez a finomság ideális egy kényelmes reggelire vagy egy délutáni teázáshoz.

Csokis croissant

Csokis croissant

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

8

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

30

perc
Kelesztési idő

2

óra 

15

perc
Összesen

3

óra 

15

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm finomliszt

  • 250 ml tej

  • 70 gramm cukor

  • 10 gramm szárított élesztő

  • 1 teáskanál

  • 2 darab tojás

  • 150 gramm vaj

  • 200 gramm étcsokoládé

  • 1 darab tojás

  • 30 ml vaj

Elkészítés

  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, szárított élesztőt és sót. Adjuk hozzá a langyos tejet és a tojásokat, majd gyúrjuk sima tésztává. Apránként dolgozzuk bele a puha vajat, és gyúrjuk addig, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk.
  • Fedjük le a tésztát, és hagyjuk egy meleg helyen duplájára kelni, körülbelül 2 órán keresztül.
  • A megkelt tésztát borítsuk lisztezett felületre, és nyújtsuk ki nagy téglalap alakúra. Vágjuk 8 egyenlő háromszögbe.
  • Helyezzük a csokoládé darabokat a háromszögek szélesebb részénél, majd óvatosan tekerjük fel őket a szűkebb végükig.
  • Helyezzük a croissantokat sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le a felvert tojással, és hagyjuk őket 10-15 percig pihenni.
  • Előmelegített sütőben, 200 Celsius-fokon süssük őket aranybarnára, körülbelül 25-30 percig.
  • Vegyük ki a sütőből, hagyjuk néhány percig hűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com