A csokis croissant egy mennyei édesség, amely tökéletesen ötvözi a francia péksütemények omlós textúráját a gazdag csokoládé ízével. Ez a finomság ideális egy kényelmes reggelire vagy egy délutáni teázáshoz.
Csokis croissant
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
8
adagElőkészítés
30
percElkészítés
30
percKelesztési idő
2
óra15
percÖsszesen
3
óra15
percHozzávalók
500 gramm finomliszt
250 ml tej
70 gramm cukor
10 gramm szárított élesztő
1 teáskanál só
2 darab tojás
150 gramm vaj
200 gramm étcsokoládé
1 darab tojás
30 ml vaj
Elkészítés
- Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, szárított élesztőt és sót. Adjuk hozzá a langyos tejet és a tojásokat, majd gyúrjuk sima tésztává. Apránként dolgozzuk bele a puha vajat, és gyúrjuk addig, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk.
- Fedjük le a tésztát, és hagyjuk egy meleg helyen duplájára kelni, körülbelül 2 órán keresztül.
- A megkelt tésztát borítsuk lisztezett felületre, és nyújtsuk ki nagy téglalap alakúra. Vágjuk 8 egyenlő háromszögbe.
- Helyezzük a csokoládé darabokat a háromszögek szélesebb részénél, majd óvatosan tekerjük fel őket a szűkebb végükig.
- Helyezzük a croissantokat sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le a felvert tojással, és hagyjuk őket 10-15 percig pihenni.
- Előmelegített sütőben, 200 Celsius-fokon süssük őket aranybarnára, körülbelül 25-30 percig.
- Vegyük ki a sütőből, hagyjuk néhány percig hűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com