Csirkeszárny házi pácban

Ropogós csirkeszárny házi pácban

Elkészítési idő: 1 óra 50 perc Nehézség: könnyű

A házi pácban sült csirkeszárnyak igazán ízletes és ropogós fogások, kiválóak lehetnek főételként vagy akár vendégváró falatként. Nem sok idő elkészíteni, mégis egy nagyon finom étel kerülhet az asztalra.

Csirkeszárny házi pácban

Csirkeszárny házi pácban

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

40

perc
Hűtési idő

1

óra 
Összesen

1

óra 

50

perc

Hozzávalók

  • 12 darab csirkeszárny

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 2 evőkanál méz

  • 2 evőkanál szójaszósz

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika

  • 0,5 teáskanál

  • 1/4 teáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés

  • Először készítsük elő a pácot. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, mézet, szójaszószt, zúzott fokhagymát, füstölt pirospaprikát, sót és fekete borsot.
  • Rakjuk a csirkeszárnyakat egy másik tálba, majd öntsük rájuk a pácot. Alaposan forgassuk össze, hogy minden szárnyat bevonjon a pác.
  • Hűtsük a hűtőben legalább 1 órán át, de ha van rá lehetőség, akár egész éjszakára is, hogy a csirkeszárnyak jól átvegyék a pác ízét.
  • Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
  • Helyezzük a csirkeszárnyakat egy sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük meg a maradék páccal.
  • Süssük a csirkeszárnyakat előmelegített sütőben kb. 30-40 percig, amíg szép aranybarnák és ropogósak lesznek.
  • Közben fordítsuk meg a szárnyakat egyszer, hogy mindkét oldalukon egyenletesen megsüljenek.
  • Tálaljuk a csirkeszárnyakat friss zöldségekkel vagy salátával, valamint kedvenc mártogatósunkkal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com