A házi pácban sült csirkeszárnyak igazán ízletes és ropogós fogások, kiválóak lehetnek főételként vagy akár vendégváró falatként. Nem sok idő elkészíteni, mégis egy nagyon finom étel kerülhet az asztalra.
Csirkeszárny házi pácban
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
40
percHűtési idő
1
óraÖsszesen
1
óra50
percHozzávalók
12 darab csirkeszárny
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál méz
2 evőkanál szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál füstölt pirospaprika
0,5 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt fekete bors
Elkészítés
- Először készítsük elő a pácot. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, mézet, szójaszószt, zúzott fokhagymát, füstölt pirospaprikát, sót és fekete borsot.
- Rakjuk a csirkeszárnyakat egy másik tálba, majd öntsük rájuk a pácot. Alaposan forgassuk össze, hogy minden szárnyat bevonjon a pác.
- Hűtsük a hűtőben legalább 1 órán át, de ha van rá lehetőség, akár egész éjszakára is, hogy a csirkeszárnyak jól átvegyék a pác ízét.
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
- Helyezzük a csirkeszárnyakat egy sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük meg a maradék páccal.
- Süssük a csirkeszárnyakat előmelegített sütőben kb. 30-40 percig, amíg szép aranybarnák és ropogósak lesznek.
- Közben fordítsuk meg a szárnyakat egyszer, hogy mindkét oldalukon egyenletesen megsüljenek.
- Tálaljuk a csirkeszárnyakat friss zöldségekkel vagy salátával, valamint kedvenc mártogatósunkkal. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com