Csirkeragu leves

Falusi csirkeragu leves

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

A csirkeragu leves sokak kedvence, hiszen finom és laktató. Ezt az egészséges első fogást fogyaszthatjuk galuskával is.

Falusi csirkeragu leves

0.0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 35 dkg csirkemell (filézett)

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 nagy doboz leveszöldség vagy

  • 3 db sárgarépa

  • 3 db fehérrépa

  • 1 db karalábé

  • 1 marék borsó

  • 1 db zeller

  • 10 db csiperkegomba

  • kb. 2,5-3 liter víz

  • só (ízlés szerint)

  • bors (ízlés szerint)

  • 1 db húsleves kocka vagy levesfűszer

  • Habaráshoz:
  • 1 kis doboz joghurt

  • 2 teáskanál liszt

Elkészítés

  • Először a húst megmossuk, megtisztítjuk, majd ujjnyi darabokra vágjuk.
  • A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk és kicsi darabokra vágjuk. Ugyanígy felkockázzuk a vöröshagymát is.
  • Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, a zöldségeket, majd hozzáadjuk a gombát is. Néhány perc múlva a csíkokra vágott csirkemell kerül bele, amit addig dinsztelünk, amíg ki nem fehéredik.
  • Eztán felöntjük kb. 2,5 liter vízzel, amit forrás után ízesítünk sóval, borssal és levesfűszerekkel.
  • Beletesszük a krumplit és a zöldborsót, valamint a paradicsomot, takarék lángon főzzük tovább.
  • Amennyiben szeretnénk galuskát is főzni a levesbe, most kell beletenni.
  • A főzés végén habarást készítünk. A joghurtot elkeverjük a liszttel, fontos, hogy csomómentes legyen. Az így kapott keveréket felöntjük néhány merőkanálnyi levessel, majd folytonos kevergetés mellett a levesbe öntjük. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com