A csirkeragu leves sokak kedvence, hiszen finom és laktató. Ezt az egészséges első fogást fogyaszthatjuk galuskával is.
Falusi csirkeragu leves
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
1
óraÖsszesen
1
óra20
percHozzávalók
35 dkg 35 csirkemell (filézett)
1 fej 1 vöröshagyma
1 nagy doboz 1 leveszöldség vagy
3 db 3 sárgarépa
3 db 3 fehérrépa
1 db 1 karalábé
1 marék 1 borsó
1 db 1 zeller
10 db 10 csiperkegomba
kb. 2,5-3 liter kb. 2,5-3 víz
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)
1 db 1 húsleves kocka vagy levesfűszer
- Habaráshoz:
1 kis doboz 1 joghurt
2 teáskanál 2 liszt
Elkészítés
- Először a húst megmossuk, megtisztítjuk, majd ujjnyi darabokra vágjuk.
- A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk és kicsi darabokra vágjuk. Ugyanígy felkockázzuk a vöröshagymát is.
- Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, a zöldségeket, majd hozzáadjuk a gombát is. Néhány perc múlva a csíkokra vágott csirkemell kerül bele, amit addig dinsztelünk, amíg ki nem fehéredik.
- Eztán felöntjük kb. 2,5 liter vízzel, amit forrás után ízesítünk sóval, borssal és levesfűszerekkel.
- Beletesszük a krumplit és a zöldborsót, valamint a paradicsomot, takarék lángon főzzük tovább.
- Amennyiben szeretnénk galuskát is főzni a levesbe, most kell beletenni.
- A főzés végén habarást készítünk. A joghurtot elkeverjük a liszttel, fontos, hogy csomómentes legyen. Az így kapott keveréket felöntjük néhány merőkanálnyi levessel, majd folytonos kevergetés mellett a levesbe öntjük. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com