A csirkemell paprikás egy klasszikus magyar fogás, amely a hagyományos paprikás ízvilágot ötvözi a könnyű és szaftos csirkemellel. Ez az étel nemcsak ízletes, hanem gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
Csirkemellpaprikás
Fogás: főételKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
4 darab csirkemellfilé
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál édes paprika
400 ml csirkealaplé vagy víz
200 ml tejföl
2 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
1 teáskanál őrölt kömény
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd pirítsuk meg benne az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
- Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és keverjük hozzá az édes paprikát, majd tegyük vissza a tűzhelyre. Adjuk hozzá a csirkemellfiléket, és süssük meg őket minden oldalukon.
- Öntsük hozzá a csirkealaplevet vagy vizet, adjuk hozzá a köményt, sót és borsot, majd fedjük le, és pároljuk körülbelül 30 percig, amíg a csirke megpuhul.
- Egy kis tálban keverjük össze a tejfölt a liszttel, majd keverjünk hozzá néhány evőkanál a főzőléből. Ezután öntsük ezt a keveréket a serpenyőbe, keverjük össze, és főzzük még néhány percig, amíg a szósz besűrűsödik.
- Tálaljuk főtt burgonyával vagy galuskával. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com