Csirkemellpaprikás

Tejfölös csirkemellpaprikás

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A csirkemell paprikás egy klasszikus magyar fogás, amely a hagyományos paprikás ízvilágot ötvözi a könnyű és szaftos csirkemellel. Ez az étel nemcsak ízletes, hanem gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Csirkemellpaprikás

Csirkemellpaprikás

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemellfilé

  • 2 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál édes paprika

  • 400 ml csirkealaplé vagy víz

  • 200 ml tejföl

  • 2 evőkanál liszt

  • 3 evőkanál olaj

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd pirítsuk meg benne az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
  • Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és keverjük hozzá az édes paprikát, majd tegyük vissza a tűzhelyre. Adjuk hozzá a csirkemellfiléket, és süssük meg őket minden oldalukon.
  • Öntsük hozzá a csirkealaplevet vagy vizet, adjuk hozzá a köményt, sót és borsot, majd fedjük le, és pároljuk körülbelül 30 percig, amíg a csirke megpuhul.
  • Egy kis tálban keverjük össze a tejfölt a liszttel, majd keverjünk hozzá néhány evőkanál a főzőléből. Ezután öntsük ezt a keveréket a serpenyőbe, keverjük össze, és főzzük még néhány percig, amíg a szósz besűrűsödik.
  • Tálaljuk főtt burgonyával vagy galuskával. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com